Cele 3 metode care te scapă imediat de cearcăne, potrivit experților dermatologi

  • Publicat:
Cele 3 metode care te scapă imediat de cearcăne, potrivit experților dermatologi

Cearcănele sunt acele zone întunecate, de obicei de culoare maronie, care apar sub ochi. Ele pot fi rezultatul mai multor factori, inclusiv oboselii, stresului, lipsa somnului, alergiilor, deshidratării, vârstei înaintate sau chiar eredității.

Așa scapi rapid de cearcăne

Există câteva metode care pot ajuta la reducerea aspectului cearcănelor, cum ar fi odihna adecvată, reducerea stresului, hidratarea corespunzătoare a pielii, utilizarea cremelor și serurilor speciale pentru ochi.

De asemenea, există și remedii naturale care te pot ajuta să scapi de această problemă, conform New York Post. Iată cateva dintre acestea!

Neera Nathan (35 ani), dermatolog instruit la Harvard, a împărtășit pe TikTok trei moduri de a reduce cearcanele inestetice cauzate de retenția de lichide.

„Acestea sunt în general mai rele dimineața și se umflă din cauza alergiilor, somnului prost sau alimentelor sărate. Pungile de sub ochi sau ochii umflați de grăsime necesită îndepărtare”, a explicat dr. Neera Nathan într-un TikTok care a acumulat 272.800 de vizualizări de când a fost postat.

@dermatologysurgeon Apple cider vinegar contains malic acid, which helps to exfoliate and heal dry, cracked feet and also has anti-bacterial and anti-fungal properties to help get rid of foot odor and nail fungus. Mix 1 part warm water with 1 part ACV and soak feet in it for 15 minutes 2-3x/week for benefits. #crackedheels #toenailfungus #fyp ♬ original sound – Taylor Dean

Nathan recomandă aplicarea cremei pentru ochi care conține cofeină topică pentru a strânge vasele de sânge și pentru a reduce umflăturile „în câteva minute”.

Ea sugerează, de asemenea, gelul de arnică pentru a ajuta la promovarea drenării excesului de lichid din jurul ochilor și un antihistaminic pentru a minimiza retenția de lichide.

„Încercați să luați un antihistaminic, mai ales dacă aveți alergii, pentru că numai asta vă poate face super umflate sub ochi”, a spus Nathan.

Excesul de lichid se poate acumula sub ochi din cauza unei diete sărate. Lipsa somnului, alergiile, fumatul, genetica, modificările hormonale și anumite afecțiuni medicale, cum ar fi boala inflamatorie, dermatomiozita, pot fi, de asemenea, de vină pentru umflături, potrivit Clinicii Mayo.

Citește și: Remediul natural care te scapă de pungile de sub ochi. Îl ai în bucătărie!

Moduri eficiente împotriva pungilor de sub ochi

  1. Limitarea cantității de sare pe care o consumați
  2. Scăderea aportului de lichide înainte de culcare
  3. Odihna timp de șapte până la nouă ore pe noapte, cu capul ușor ridicat pentru a ajuta la prevenirea acumulării de lichid
  4. Evitarea alergenilor atunci când este posibil
  5. Limitarea fumatului

O compresă rece și produse cosmetice pot ajuta la reducerea aspectului pungilor de sub ochi. Chirurgia estetică este, de asemenea, o opțiune – într-o blefaroplastie a pleoapei inferioare, un chirurg îndepărtează și/sau repoziționează grăsimea de sub ochi.

Citește și: Operația de blefaroplastie – cum se desfășoară? Explică dr. Elena Martin, chirurg estetician

FOTO: Shutterstock | SURSE: NyPost, Mayo Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc