Ce îngrașă mai mult: berea sau vinul? Am făcut calculul complet al caloriilor

  • Publicat:
Ce îngrașă mai mult: berea sau vinul? Am făcut calculul complet al caloriilor

Premisa fundamentală este că atât vinul, cât și berea ar trebui să fie consumate cu moderație, dar, între cele două băuturi alcoolice, care îngrașă mai mult? Unele cercetări științifice răspund la această întrebare.

Vinul sau berea: Ce îngrașă mai mult?

Un studiu publicat în „Archives of Internal Medicine“ arată că oamenii care renunţă la una sau la două băuturi alcoolice pe zi au mai puţine şanse să ia în greutate.

Pe de altă parte, o cercetare publicată în „American Journal of Clinical Nutrition“ arată că bărbaţii consumă un plus de 433 de calorii în zilele în care se răsfaţă cu doar câteva băuturi cu alcool.

Aşadar, dacă încerci să slăbeşti şi în acelaşi timp să te bucuri de o băutură alcoolică (consumată ocazional), ai face bine să alegi înţelept între bere sau vin.

Regula lui 7 calculează caloriile din bere și vin

Caloriile nu sunt de obicei indicate pe eticheta acestor băuturi, așa că specialiştii oferă un truc cu ajutorul căruia putem ști exact câte calorii consumăm atunci când bem un pahar de vin sau o bere.

„În mod normal, aportul caloric este legat de cantitatea de alcool pe care o conține băutura”, explică Santiago Groba în  huffingtonpost. „Dacă știm că într-un gram de alcool sunt 7 calorii, este suficient să știm câte grame de alcool are o băutură și să o înmulțim cu 7”, explică nutriționistul.

„Cu cât conținutul de alcool al unei băuturi este mai mare, cu atât ingerați mai multe calorii. Cu două beri sau cu doua pahare de vin consumăm aproximativ 240 de calorii, ceea ce este ca și cum ați mânca două iaurturi sau două mere”, spune Galán.

În general, o cutie de bere de 330 de mililitri poate conține aproximativ 150 de calorii, timp în care un pahar de vin (150 de mililitri) are aproximativ 130 de calorii.

Citeşte şi: Am făcut calculul! Câte calorii are o bere la 0,5 litri, de fapt. Ce se întâmplă dacă bei câte 2 pe zi

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc