Am făcut calculul! Câte calorii are o bere la 0,5 litri, de fapt. Ce se întâmplă dacă bei câte 2 pe zi

  • Publicat:
  • Actualizat:
Am făcut calculul! Câte calorii are o bere la 0,5 litri, de fapt. Ce se întâmplă dacă bei câte 2 pe zi
Sursa foto: envato

În timp ce sucurile vândute în magazine au obligatoriu informații nutriționale, iar aceleași informații le găsești pe aproape toate produsele ambalate vândute în lume, cutiile și sticlele de bere nu au informații de acest tip. Astăzi ne-am propus disecăm această problemă.

Iată, așadar, te calorii conține o bere la 0,5 litri, dar și ce se întâmplă dacă bei câte două în fiecare zi.

Berea de 0,5 L – număr de calorii

1 sticlă/cutie de 0.5 l – 2.5 proteine, 17.5 carbo =  215 calorii

 

Berea conține, de asemenea, cantități mici de micronutrienți, inclusiv sodiu, potasiu și magneziu. Cu toate acestea, berea nu este o sursă excelentă a acestor nutrienți, deoarece este nevoie de un consum foarte mare de bere pentru a satisface cerințele zilnice ale organismului.

De ce conține berea atât de multe calorii?

Alcoolul are un conținut ridicat de zahăr, ceea ce înseamnă conține multe calorii – mai exact 6 calorii pentru un gram, aproape la fel de multe precum grăsimea. Există totuși băuturi light, care conțin mai puține calorii.

Iată câteva exemple de beri populare și numărul lor de calorii:

  • o bere blondă Silva la 500 ml conține 44 kcal la 100 ml;
  • o bere blondă Bia Moretti la 660 ml conține 37 kcal la 100 ml;
  • o bere blondă Heineken la 660 ml conține 37 kcal la 100 ml;
  • o bere brună Guinness la 330 ml conține 35 kcal la 100 ml;
  • o bere blondă Corona la 355 ml conține 42 kcal la 100 ml.

Îți recomandăm să citești etichetele sticlelor sau dozelor de bere pentru a ști cu exactitate numărul de calorii pentru fiecare sortiment de bere.

Cât de mult îngrașă berea, de fapt?

Potrivit mai multor estimări, o bere de 0,5 litri conține cam la fel de multe calorii ca o felie de pizza sau o felie de tort de ciocolată. Sau cât un hamburger. Bineînțeles, este o diferență între aceste calorii, pentru că unele vin din carbohidrați, altele din proteină și grăsimi, iar altele din toate trei, aici complicânduse deja situația.

Cât de mult rău îți face consumul de acool?

O bere nu te îngrașă, cel puțin dacă ai o dietă echilibrată și consumi mai puține calorii într-o zi în care știi că o să bei o bere seara. Totul este să te controlezi și să bei o singură bere, nu faci exces.

Cei care beau în exces pot suferi de probleme cu vasele sanguine, o deteriorare a ficatului și a creierului, precum și de probleme de fertilitate, boli ale prostatei și de favorizare a apariției varicelor și a cheagurilor de sânge. Alcoolul favorizează apariția sau agravarea unor afecțiuni cardiace, ridarea tenului și cataractă.

Citește și: Ce se întâmplă dacă bei bere expirată. Arunc-o dacă are gust de…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: