Ce conțin pachetele cu alimente pe care le vor primi românii cu venituri mici. Lista completă

Vești bune pentru anumite categorii de români.
  • Publicat:
Ce conțin pachetele cu alimente pe care le vor primi românii cu venituri mici. Lista completă

Și în acest an, românii cu venituri mici vor primi pachete cu alimente de la Guvern. Ministerul Investițiilor a aprobat deja lista produselor alimentare care vor ajunge la cetățeni. Ce conțin, de fapt, aceste pachete! 

Ce conțin pachetele cu alimente oferite pentru românii cu venituri mici

Zilele trecute, Ministerul Investițiilor a dat ordinul prin care autoritățile au stabilit și tipul produselor care se vor afla în pachetele cu produse alimentare. În 2023, aceste pachete aveau o valoare în magazine de 390 lei. Cutiile cu alimente vor putea fi ridicate de la centrele speciale de distribuție de fiecare beneficiar în parte.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște.Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp.

Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, declara Marcel Boloș, în 2023.

Pachetele cu alimente vor conține: lapte, smântână, ulei, orez, făină, mălai, paste făinoase, zahăr, conserve de carne şi legume, bulion şi gem.

Cine va primi pachetele cu alimente

Conform normelor, în baza prezentării actului de identitate valabil, cei care vor primi pachetele sunt persoanele defavorizate, adică cei care primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii ori celor care se află în situaţii critice de viaţă. Amplasarea centrelor de distribuire va fi stabilită de autorităţile administraţiei publice locale.

De asemenea, pentru destinatarii finali nedeplasabili, autorităţile administraţiei publice locale vor trebui să asigure livrarea pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora. În  2024,

Sursa foto: mfe.gov.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: