Ce bea zilnic cea mai în vârstă femeie din lume. Are 118 ani și a supraviețuit infecției cu COVID-19

Sora André s-a născut sub numele Lucile Randon în 1904 și a crescut într-o regiune din sudul Franței.
  • Publicat:

Cu siguranță ai auzit de moartea celei mai în vârstă femei din lume. Este vorba de Kane Tanaka, o femeie de origine japoneză, care a intrat în Cartea Recordurilor ajungând la fascinanta vârstă de 119 ani. După moartea ei, locul a fost preluat de Sora André, o măicuță de origine franceză în vârstă de 118 ani, care a supraviețuit și în urma infectării cu COVID-19, în anul 2021.

Sora André s-a născut sub numele Lucile Randon în 1904 și a crescut într-o regiune din sudul Franței. Femeia și-a dedicat viața ajutându-i pe cei din jurul ei, în special ca măicuță a bisericii catolice. Potrivit CNN, înainte de a deveni măicuță, 30 de ani a lucrat într-un spital unde avea grijă de orfani și persoane în vârstă în perioada celui de-al doilea război mondial.

Se pare că această dorință de a-i ajuta pe alții a fost un fel de misiune pentru ea, iar într-un interviu oferit reporterilor din Toulan, acesta este și secretul longevității sale.

„Oamenii spun că munca te ucide, dar pe mine munca m-a ținut în viață și am continuat să lucrez până la 108 ani”, a spus Sora André. „Oamenii ar trebui să se ajute unii pe ceilalți și să se iubească, nu să se urască”, a continuat măicuța.

În privința alegerilor alimentare, Sora André a mărturisit reporterilor CNN că iubește să mănânce ciocolată și să bea vin, motiv pentru care în fiecare seară se răsfață cu un pahar de vin. Totul este despre echilibru, iar secretul pentru o viață lungă stă în micile plăceri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”