Caz rarisim în istoria omenirii. Acest bebeluș s-a născut cu 4 rinichi. Care e cauza

Bebelina de origine braziliană s-a născut cu patru rinichi, o anomalie congenitală extrem de neobișnuită și dificil de găsit în literatura medicală.
  • Publicat:
Caz rarisim în istoria omenirii. Acest bebeluș s-a născut cu 4 rinichi. Care e cauza
SURSA FOTO arhiva Thalia Silva Alves

Isis Eloah Ferreira Alves și-a făcut venirea pe lume într-un mod spectaculos. În anul 2022, micuța s-a născut prematur, dar asta nu e tot! Bebelina de origine braziliană s-a născut cu patru rinichi, o anomalie congenitală extrem de neobișnuită și dificil de găsit în literatura medicală.

„Fiica mea este rară și unică”, a spus presei locale mama fetiței, Thalia Silva Alves, în vârstă de 21 de ani.

Medicii au realizat că Isis are probleme cu rinichii încă de când era în pântec, dar nu își puteau da seama exact despre ce este vorba. La vârsta de cinci luni, micuța a trecut printr-o intervenție chirurgicală care a confirmat suspiciunile: cea mică avea doi rinichi în plus.

Majoritatea oamenilor se nasc cu doi rinichi, deși 1 din 1000 de bebeluși se nasc doar cu un rinichi. Prezența mai multor rinichi poartă numele de rinichi supernumerar, o afecțiune atât de rară încât până în momentul de față există mai puțin de 100 de cazuri documentate.

SURSA FOTO
arhiva Thalia Silva Alves

După ce s-a născut prematur prin cezariană la Spitalul Regional Sobradinho din Brazilia, Isis a fost plasată în incubator. La vârsta de 5 luni, micuța a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, moment în care medicii au descoperit că are patru rinichi. Unul dintre rinichii din partea dreaptă a fost îndepărtat în urma unei obstrucții care a dus la o acumulare de urină. Acest lucru a făcut ca rinichiul să crească în dimensiune, punând presiune pe stomac și intestine.

SURSA FOTO
arhiva Thalia Silva Alves

Rinichiul îndepărtat nu a putut fi donat pentru că vasele de sânge nu erau normale în întregime, ceea ce ar fi făcut ca transplantul să fie unul dificil. În schimb, a fost trimis pentru analizele de laborator.

În momentul de față, micuța are trei rinichi perfect funcționali.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân