Câţi români nu au respectat autoizolarea la domiciliu după ce au revenit în ţară dintr-o zona cu transmitere comunitară coronavirus? Ce li s-a întâmplat?

Peste 100.000 de persoane sunt izolate la domiciliu şi se află sub supraveghere medicală
  • Publicat:
Câţi români nu au respectat autoizolarea la domiciliu după ce au revenit în ţară dintr-o zona cu transmitere comunitară coronavirus? Ce li s-a întâmplat?
Câţi români nu au respectat autoizolarea la domiciliu după ce au revenit în ţară dintr-o zona cu transmitere comunitară coronavirus? Ce li s-a întâmplat? foto Shutterstock

Conform informaţiile publicate de Ministerul Sănătăţii, de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 de pe 21 martie 2020 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935  de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.


Câte cazuri de coronavirus au fost depistate până pe 5.04.2020 în România?

Conform informaţiilor date de John Hopkins Institute, până pe 5 aprilie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 151 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat.
 

Câţi pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2 sunt la terapie intensivă? 

 

La ATI, până pe 5.04.2020, erau internaţi 141 de pacienţi. 

 
Câte teste s-au prelucrat pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV-2? 

Până ieri, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste. 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”