Cancerul la plămâni ucide anual peste 33.000 de români

Anual, peste 33.000 de români îşi pierd viaţa din cauza cancerului la plămâni, potrivit celor mai recente date ale Societăţii Române de Pneumonologie.
Cancerul la plămâni ucide anual peste 33.000 de români

Anual, peste 33.000 de români  îşi pierd viaţa din cauza cancerului la plămâni, potrivit celor mai recente date ale Societăţii Române de Pneumonologie. Preşedintele acestei societăţi, prof. dr. Florin Mihălţan, a declarat că din cauza unei evoluţii silenţioase şi nespecifice, acest tip de cancer se depistează în general extrem de târziu.

Potrivit medicului, la momentul depistării – în cazul a 75% dintre pacienţi – cancerul se află în stadii avansate, ceea ce duce la o rată de supravieţuire de 17-18% la 5 ani după diagnosticare. „Această formă de cancer este mai răspândită la bărbaţi şi se află pe locul doi la femei, după cancerul de col uterin”, a mai spus dr. Mihălţan, citat de gandul.info, menţionând ca principală cauză fumatul.

Tratamentul cancerului pulmonar este subestimat în marea majoritatea a cazurilor din cauza depistării tardive. Trei sferturi dintre cazurile cu această boală se află în stadii inoperabile la momentul depistării şi primesc numai tratament paleativ.
 

 

Tips-uri pentru un spate drept
Tips-uri pentru un spate drept