Cadavru deshumat la trei ani de la decesul unei femei, diagnosticată cu COVID. Familia nu știe pe cine a îngropat: „A decedat intubată”

Situație de nedescris la Arad.
  • Publicat:
Cadavru deshumat la trei ani de la decesul unei femei, diagnosticată cu COVID. Familia nu știe pe cine a îngropat: „A decedat intubată”

Cadavrul unei femei din Arad care a decedat la finalul lui 2020 la spital a fost deshumat de autorități. Atunci, medicii i-au pus diagnosticul de COVID-19, însă familia acuză cadrele medicale că au diagnosticat-o greșit. Drept urmare, rudele au cerut dezgroparea femeii. 

Cadavru deshumat la trei ani de la deces

Zilele trecute, anchetatorii din Arad au deshumat cadavrul unei foste profesoare de matematică, la cererea familiei. Femeia a murit în decembrie 2020, la vârsta de 75 de ani. La vremea respectivă, doctorii au diagnosticat-o cu coronavirus, însă familia crede că aceasta a fost tratată greșit, fără a avea COVID.

Familia din Arad nu știe pe cine a dus la groapă

Mai mult de atât, familia nu a putut să o îngroape conform obiceiurilor românești, din cauza protocoalelor stricte din pandemie impuse de autorități. De asemenea, rudele profesoarei s-au plâns că nici nu a ştiut pe cine a înmormântat, cadavrul fiind sigilat.

În martie 2021, familia Ileanei Sîrbu a depus plângere penală împotriva medicilor, pe motiv că aceștia i-ar fi administrat medicamente pentru COVID-19, deși ea nu avea simptome specifice bolii.

Acuzații grave împotriva medicilor

„Am simţit o durere cumplită să nu pot să îmi înmormântez soţia cum e obiceiul, să nici nu ştiu dacă a fost ea în acel sac negru sigilat. Totul în condiţiile în care nu credem că a avut COVID. Nimeni din familie nu a avut infecţia, nici eu, care dormeam cu ea în pat. De fapt, soţia mea a fost internată pentru o altă afecţiune, una uşoară.

Din momentul în care a ajuns la spital, nu ne-au permis să luăm legătura nici măcar telefonic. La un moment dat, medicii ne-au spus că starea ei s-a agravat pentru că are COVID-19. A decedat intubată, deşi am aflat ulterior chiar de la personalul medical, avea saturaţia de oxigen de aproximativ 95 la sută şi nu se impunea această procedură”, conform declarațiilor soțului femeii, potrivit Agerpres.ro. 

Vezi și: Managerul Spitalului Victor Babeș din București: „Secţia de copii este plină, în special cu rujeolă, gripă şi Covid”

La scurt timp de la deces, familia a cerut o anchetă pentru a deshuma cadavrul, dar magistrații au respins cererea.

Abia acum, procurorii au cerut ca trupul neînsuflețit al femeii să fie dezgropat, după ce expertiza medico-legală efectuată ulterior nu a putut stabili dacă pacienta a avut sau nu COVID-19.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân