Boala misterioasă cu care se luptă Celine Dion. Cântăreața are un simptom debilitant

  • Publicat:
Boala misterioasă cu care se luptă Celine Dion. Cântăreața are un simptom debilitant
Boala misterioasă a lui Celine Dion/ Foto; Instagram

Starea de sănătate a cântăreței Celine Dion i-a îngrijorat pe fanii artistei în ultimele luni. Celine Dion a anulat mai multe concerte în ultimul an, inclusiv un turneu mondial, din cauza unei boli misterioase.

Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, a mărturisit în urmă cu un an că suferă de „spasme musculare severe și persistente”, care au determinat-o să ia o pauză. Deși au trecut câteva luni, cântăreața nu a mai venit cu noi informații despre starea ei de sănătate.

Boala lui Celine Dion: a făcut-o să anuleze mai multe concerte

Sora lui Celine Dion spunea, la câteva săptămâni de la diagnostic, pentru publicația franceză Voici că „Ceea ce se întâmplă cu ea e trist. Însă nu e ceva serios. Celine îmi mărturisește totul și îmi cere sfaturi atunci când ceva este în neregulă. Știu că e bine dispusă.”

„Spasmele musculare nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare și pot apărea din mai multe motive, ceea ce face ca diganosticarea să fie îngreunată”, a spus Dr. Giuseppe Aragona, pentru Hello Magazine.

Cântăreața a precizat ulterior că turneul european va fi reprogramat în 2023. „Veștile bune sunt că mă simt puțin mai bine. Recuperarea este lentă, iar acest lucru este foarte frustrant pentru mine”.

„Mă simt rău pentru că vă dezamăgesc și îmi pare rău, în mod special, că dezamăgesc fanii care și-au făcut planuri să vină în Las Vegas. Acum trebuie să mă concentrez pe recuperare. Vreau să trec peste asta cât mai repede posibil”, spune Celine Dion în aprilie.

Ce sunt spasmele musculare și ce boli pot indica

Spasmele musculare sunt contracții involuntare și neprevizibile ale mușchilor. Deseori, pacienții care experimentează acest simptom au nevoie să ia relaxante musculare și masaj pentru a se simți mai bine. Acestea pot fi ușoare sau pot crea un disconfort intens atunci când sunt mai severe. Ele pot ține între câteva secunde până la 15 minute și pot apărea de mai multe ori pe zi.

Dr. Giuseppe Aragona a declarat ce boli s-ar putea manifesta prin fasciculații musculare debilitante.

Unele motive pentru spasmele musculare sunt stresul, dezechilibru se electroliți, exerciții fizice în exces, boală de tiroidă sau scleroza multiplă, însă Celine Dion nu a menționat că ar fi vorba de una dintre aceste afecțiuni.

Spasmele musculare mai pot apărea din cauza deshidratării sau din cauza  menținerii unei poziții incomode îndelungate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”