Beneficiile gumei de mestecat. Mihaela Bilic: S-a dovedit un real ajutor în anumite afecțiuni

  • Publicat:
Beneficiile gumei de mestecat. Mihaela Bilic: S-a dovedit un real ajutor în anumite afecțiuni
Guma de mestecat poate avea beneficii neașteptate/ Foto: Shutterstock

Guma de mestecat ar putea fi mai mult decât o soluție pentru a avea respirația plăcut mirositoare. Ea este și un remediu pentru arsurile de stomac, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist spune că prin mestecat este stimulată producția de salivă, care are un pH alcalin, ceea ce diminuează aciditatea gastrică. Informațiile sunt sprijinite de un studiu din 2005.

„Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac. Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 min după masă reduce refluxul gastroesofagian”, a scris dr. Mihaela Bilic, pe Instagram.

Guma de mestecat protejează smalțul dinților

„Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor”, precizează expertul în nutriție.

Beneficiile nu se opresc însă aici.

„Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat”, explică Mihaela Bilic.

„O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux”, precizează dr. Mihela Bilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân