Bebeluș de două luni mort după ce asistentele medicale au oprit de patru ori la rând alarmele aparatelor la care era conectat

Micuța suferea de o afecțiune cardiacă gravă.
  • Publicat:
Bebeluș de două luni mort după ce asistentele medicale au oprit de patru ori la rând alarmele aparatelor la care era conectat

Un bebeluș a murit după ce personalul spitalului a dezactivat patru alarme diferite ale aparatelor la care era conectat. Louella Sheridan avea doar două luni când s-a stins din viață. 

Micuța a murit la două luni

Louella Sheridan s-a născut cu o afecțiune cardiacă și era internată la Royal Bolton Hospital din Farnworth, Anglia. La doar două luni de când a venit pe lume, micuța a decedat, după ce aparatul la care era conectat a fost oprit de mai multe ori. Pe 23 aprilie 2023, mama lui Louella, Casey, a declarat că o asistentă a venit în salonul ei și a oprit sunetul de la aparatele la care era conectat sugarul, scrie Mirror.co.uk. 

Când a venit pe lume, micuța fusese operată la spitalul Alder Hey și a fost externată la scurt timp. Apoi, tatăl ei, Granville, a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Ulterior, Louella Sheridan a fost transportată la spitalul Royal Bolton, alături de mama ei, Casey.

Fetița s-a născut cu o afecțiune cardiacă

În timp ce se afla internată, o asistentă s-a plâns de zgomotul produs de aparatul la care era conectată fetița. A doua zi dimineața, pe 24 aprilie, mama micuței a observat că Louella „nu arăta prea bine”. O asistentă a chemat de urgență doctorii, care au încercat să resusciteze copilul.

Citește și: Băiețel de un an și jumătate, mort la scurt timp după ce medicii l-au consultat și l-au trimis acasă

Era conectată la aparate, dar asistentele au oprit alarmele

Ancheta a scos la iveală că asistenta Kirsten Norris i-a spus unei colege că ia pauză două ore în timpul turei de noapte și „a oprit în mod repetat alarma” de pe monitorul Louellei. Apoi, aceasta a alertat personalul despre nivelurile de saturație în oxigen ale copilei, înainte de a ieși din tură.

Monitorul produs de gigantul electronic Philips avea patru alarme care s-au declanșat atunci când a detectat anomalii cu saturația de oxigen, ritmul respirator, ritmul cardiac sau tensiunea arterială. La expertiza realizată de medicii legiști, specialiștii au constatat că toate alarmele fuseseră oprite în acea noapte.

De asemenea, a descoperit că asistenta Norris nu a verificat „parametrii” monitorului pentru a se asigura că detectează niveluri adecvate pentru un copil. Asistenta Birtwhistle a lăsat, de asemenea, ușa camerei copilului deschisă, deși până atunci fusese testată pozitiv pentru Covid. O altă asistentă, Hannah Malone, cea care a preluat sugarul, a observat că alarmele aparatelor au fost oprite în timpul nopții.

Familia, devastată de moartea ei

Deși îngrijirea copilului la spitalul Alder Hey a fost „satisfăcătoare”, îngrijirea pe care a primit-o la Royal Bolton a fost „cu mult sub cea așteptată de la un spital mare de acest tip”. Cauza principală a morții lui micuței Louella a fost infecția cu Covid-19, conform anchetei. De asemenea, și oprirea alarmelor au  condus la moartea fetiței.

„Este rezonabil să concluzionăm că, dacă alarmele nu ar fi fost reduse la tăcere pe monitor, ar fi alertat personalul cu privire la problemele ivite și ar fi intervenit la timp, iar viața ei s-ar fi prelungit, deși poate pentru o perioadă scurtă”, a spus judecătorul.

„Louella merita o șansă de a trăi, dar ca familie simțim că acțiunile întreprinse de personalul spitalului i-au luat această șansă. Nu a trecut nicio zi, în cele 20 de luni de la moartea ei, în care nu am retrăit acea noapte și ne-am dorit ca fiica noastră să fie aici cu noi.

Louella a fost scumpa noastră fetiță iar frații și surorile ei îi duc dorul. Și ei vor fi afectați de pierderea ei pentru tot restul vieții. Singurul confort mic pe care îl avem este că ancheta și cazul nostru legal ar putea împiedica același lucru să se întâmple altor copii vulnerabili. Aceasta este singura noastră speranță”, a declarat mama fetiței moarte.

Sursa foto: Familia Sheridan

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân