Băutura consumată de bărbați care duce la căderea părului

În urma studiului publicat în jurnalul Nutrients, cercetătorii susțin că bărbații care consumă 1-3 litri săptămânal din aceste băuturi se confruntă cu căderea părului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Băutura consumată de bărbați care duce la căderea părului
Foto: envato

Bărbații care consumă anumite băuturi au un risc mai mare să le cadă părul, spun experții. Medici au descoperit că în rândul bărbaților care consumă băuturi energizante, cafea și ceai îndulcite, riscă cu 30% mai mult să le cadă părul. În urma studiului publicat în jurnalul Nutrients, cercetătorii susțin că bărbații care consumă 1-3 litri săptămânal din aceste băuturi se confruntă cu căderea părului.

Băuturi îndulcite influențează căderea părului la bărbați

Bărbații care beau zilnic băuturi îndulcite riscă cu până la 42% să se confrunte cu căderea părului comparativ cu cei care nu consumă niciodată aceste băuturi. În medie, un bărbat care a consumat 12 băuturi îndulcite pe săptămână se confruntă cu această problemă. Cercetătorii au observat obiceiurile alimentare de la peste 1000 de bărbați din China, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, pe o perioadă de patru luni.

În tot acest timp s-au raportat obiceiurile alimentare, dar și istoricul privind sănătatea mentală. Astfel, cercetătorii au notat că nu doar băuturile au fost studiate. S-a descoperit și că bărbații care consumă mai multe produse de tip fast-food și mai puține legume au șanse mai mari să se confrunte cu căderea părului. De asemenea, participanții cu istoric de anxietate sunt predispuși la un risc crescut.

O dietă sănătoasă este esențială pentru un păr sănătos și mai ales pentru prevenirea căderii acestuia. Celulele foliculilor de păr se divizează cel mai rapid din corp, dar ele necesită toți nutrienții unei diete sănătoase și echilibrate. Aici includem proteina, carbohidrații și grăsimile bune, vitaminele și mineralele.

Este perfect normal ca zilnic să ne pice, în medie, între 50 și 100 de fire de păr pe zi, dar atunci când căderea părului se agravează este semn al unei afecțiuni medicale și trebuie să faci o vizită la medicul dermatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan