Bărbat de 25 de ani, reinfectat cu COVID-19

Un bărbat de 25 de an din Nevada a fost infectat pentru a doua oară cu noul coronavirus. Raportul a fost publicat în The Lancet Infectious Diseases.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bărbat de 25 de ani, reinfectat cu COVID-19
”Dacă este necesar să meargă la spital, de exemplu, să folosească o mască de protecție pe care să nu o scoată deloc, decât dacă situația o impune” explică dr. Lidia Kajanto, manager la Institutul Oncologic Fundeni

Un bărbat în vârstă de 25 de ani din Nevada a fost testat pozitiv cu noul coronavirus de două ori- o dată la mijlocul lunii aprilie, iar a doua oară la începutul lunii iunie, arată un nou raport publicat în The Lancet Infectious Diseases.

Pacientul este prima persoană din Nordul Americii cunoscută pentru reinfectarea simptomatică cu COVID-19. Cu alte cuvinte, este primul caz confirmat de două ori, chiar și după ameliorarea simptomelor. Tânărul nu suferea de alte afecțiuni și nici nu s-a confruntat cu alte probleme de sănătate care să-i slăbească sistemul imunitar. Însă, s-a confruntat cu simptomele specifice virusului: dureri în gât, dureri de cap, diaree și stări de greață, care l-au determinat să se testeze. După ce a fost testat pozitiv s-a autoiolat, iar în timpul carantinei simptomele au dispărut.

Infectat de două ori cu COVID-19

Timp de o lună de zile starea de sănătate a tânărului a fost una excelentă, până când a început să se confrunte din nou cu aceleași simptome cu care s-a confruntat la prima testare cu COVID-19. În urma apariției simptomelor, bărbatul în vârstă de 25 de ani a ajuns de urgență la spital, unde a făcut o radiografie, în urma căreia a putut pleca acasă. Din păcate, pacientul a cerut din nou îngrijiri medicale cinci zile mai târziu, deoarece se confrunta cu dificultatea de a respira și un nivel scăzut de oxigen în organism, aspecte care l-au trimis din nou la urgențe. Autorii raportului au menționat că a doua oară când pacientul s-a infectat cu COVID-19, simptomele au fost mai severe.

Esre primul caz documentat al vreunui pacient din nordul Americii care să sufere de COVID-19 de două ori, iar obervații similare au fost făcute și în Ecuador, Hong Kong, Belgia și Olanda, informează The Lancet Infectious Diseases.

Ceea ce trebuie să înțelegem este faptul că dacă am fost bolnavi de COVID-19, chiar dacă ne-am recuperat, riscul de a ne infecta din nou este posibil. Din păcate, oamenii de știință nu înțeleg cum luptă sistemul imunitar împotriva noului coronavirus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân