Primul pacient infectat cu gripă și coronavirus, simultan, confirmat în Mexic

  • Publicat:
  • Actualizat:
Primul pacient infectat cu gripă și coronavirus, simultan, confirmat în Mexic
Primul caz de pacient infectat cu gripă și coronavirus

O femeie de 54 de ani din Mexic este primul pacient identificat infectat cu virusului gripal AH1N1 și noul coronavirus, simultan. Autoritățile mexicane spun că este prea devreme pentru a ști dacă cele două virusuri pot provoca o boală mai gravă.

Pacienta, ce prezintă comorbidități, precum cancer, obezitate și boală cronică a plămânilor, este spitalizată și se află într-o stare stabilă, potrivit directorului departamentului de epidemiologie, Jose Luis Alomia.

În Mexic s-au înregistrat până acum peste 800.000 de cazuri de coronavirus și peste 80.000 de decese, potrivit El Pais.

Femeia a început să prezinte simptome la sfârșitul lunii septembrie. Ea a fost inițial depistată pozitiv cu SARS-CoV-2, pe 2 octombrie. După trei zile de internare, pacienta – care nu a avut nevoie de intubare – a fost eliberată. La scurt timp însă, febra a revenit, iar femeia a fost internată la Institutul Salvador Zubiran National, unde face progrese privind starea de sănătate.

Rezultatele arată ce pacientul are gripă și coronavirus, simultan

Recent, rezultatele analizelor efectuate pe 2 octombrie au identificat și virusul AH1N1, spune Alomia.

„Acest lucru confirmă că este vorba de o persoană cu ambele virusuri și, prin urmare, primul caz pentru Mexic”, a explicat Alomia.

„Ceea ce nu cunoaștem până acum este dacă îmbinarea virusurilor poate produce o formă mai gravă a bolii”, a precizat oficialul mexican.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”