Avocado, superalimentul care îți reduce colesterolul. Trebuie să-l consumi zilnic

În urma unui studiu s-a descoperit că în urma consumului de avocado scad valorile colesterolului. De ce trebuie consumat zilnic?
  • Publicat:
Avocado, superalimentul care îți reduce colesterolul. Trebuie să-l consumi zilnic
Foto: envato

Există numeroase motive pentru care nu ar trebui să-ți lipsească din dietă fructe precum afine, banane sau mandarine, dar există un fruct pe care ar trebui să-l consumi zilnic, mai ales dacă ai probleme cu valorile colesterolului, sugerează noi cercetări. Este vorba de avocado, delicios și ușor de integrat în orice dietă.

În urma unui studiu publicat în Journal of the American Heart Association, 500 de participați au consumat în fiecare zi câte un avocado, în timp ce alți 500 de participanți au urmat stilul alimentar pe care obișnuiau să-l aibă, dar fără să consume acest superaliment. Mai mult, participanții din a doua grupă puteau consuma mai puțin de un avocado pe lună. După șase luni de studiu s-a descoperit că participanții care consumau cu regularitate acest fruct versatil erau mai sănătoși, iar nivelul colesterolului era redus.

Cum acționează, de fapt, avocado asupra valorilor colesterolului? Autorul studiului explică faptul că acest lucru este posibil prin creșterea rapidă a lipoproteinelor bogate în trigliceride care opresc ficatul să producă valori alarmante de colesterol LDL. Mai mult, se recomandă eliminarea din dietă a alimentelor precum carne roșie, brânză și deserturi, în special pentru pacienții care au un colesterol crescut.

Citește aici cele 10 beneficii ale consumului de avocado, fructul minune esențial pentru sănătatea generală.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân