Atenţie la igiena intimă!

Zona intima iti este afectata de numerosi factori de care te lovesti din viata de zi cu zi: lenjerie intima, sapunuri, tampoane interne sau absorbante, medicamente, parteneri sexuali etc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Atenţie la igiena intimă!

Piaţa abundă în nenumărate produse pentru igiena intimă a femeilor.

Nu este de mirare că te afli mereu pusă în dificultate în faţa raftului încărcat cu geluri intime.

Nici descoperirile multor cercetători, conform cărora unele geluri pot produce dezechilibre la nivel vaginal  nu te ajută prea mult în luarea unei decizii!

In aceste conditii, stai si te intrebi cum poti afla ce gel intim este potrivit pentru tine! Iata cel mai simplu mod de a te decide!

Mentinerea pH-ului natural si a echilibrului florei vaginale

Zona intima iti este afectata de numerosi factori de care te lovesti din viata de zi cu zi: lenjerie intima, sapunuri, tampoane interne sau absorbante, medicamente, parteneri sexuali etc. Acesti factori contribuie la modificarea pH-ului si la cresterea aciditatii din flora vaginala, dezechilibre care determina declansarea infectiilor.

Alege un gel intim a carui formula este perfect adaptata „nevoilor” zonei genitale a oricarei femei.  Are grija sa iti curete delicat pielea sensibila, fara a-ti modifica insa pH-ul sau flora vaginala si a te predispune la infectii.

Ajutor in tratamentul infectiilor vaginale

Toti factorii externi cu care zona intima intra in contact creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea infectiilor si a simptomelor neplacute: iritatii, usturimi, mancarimi etc. Este important sa optezi pentru un gel intim care actioneaza eficient asupra acestor simptome frecvente la femei.

Produsele de igienă intimă trebuie să contina glicina cu efect calmant (catifeleaza si protejeaza pielea si mucoasele) care impreuna cu pH-ul alcalin (pH=8.5) al formulei garanteaza protectia si siguranta in utilizare.

Un astfel de produs poate fi aplicat fara probleme chiar si in timpul tratamentelor pentru infectii, devenind un adjuvant de nadejde in grabirea vindecarii zonelor afectate.

Protectie indelungata

Opteaza pentru un gel intim care te ajuta sa iti mentii prospetimea in zona intima intreaga zi.  Alege produsul care iti ofera prospetime si protectie indelungate (12 ore) si este recomandat sa fie utilizat de doua ori pe zi: dimineata si seara.

Sursa: Bayer

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”