Aplicaţia care decide cine ar trebui sau nu să-ţi fie prieten

Aplicaţia realizează aceste lucruri prin întocmirea unui clasament al relaţiilor, monitorizând felul în care interacţiunile cu anumite persoane modifică ritmul cardiac al utilizatorului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Aplicaţia care decide cine ar trebui sau nu să-ţi fie prieten

O nouă aplicaţie pentru telefoanele mobile inteligente, Pplkpr, este capabilă să identifice persoanele cu care utilizatorii ar trebui să se împrietenească, dar şi persoanele pe care aceştia ar trebui să le evite, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Aplicaţia realizează aceste lucruri prin întocmirea unui clasament al relaţiilor, monitorizând felul în care interacţiunile cu anumite persoane modifică ritmul cardiac al utilizatorului.

În cercul social al fiecărui om există prieteni, persoane cu rol calmant, dar şi altele care au o influenţă negativă. O nouă aplicaţie dezvăluie cu exactitate felul în care toţi aceşti oameni îl fac pe utilizator să se simtă, depistându-i pe falşii prieteni ai acestuia, care ar trebui eliminaţi din cercul de cunoştinţe.

Denumită „pplkpr” – se pronunţă „People Keeper” -, noua aplicaţie monitorizează ritmul cardiac al utilizatorului şi detectează chiar şi cele mai subtile modificări ale stării emoţionale, atunci când acesta se află în compania prietenilor şi cunoscuţilor săi.
În acest fel, aplicaţia poate să depisteze prietenii care pot să dăuneze stării de sănătate a utilizatorului.

Pplkpr este o aplicaţie gratuită pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS, creată de artiştii Kyle McDonald şi Lauren McCarthy din New York. Ea a fost testată recent şi de un grup de studenţi de la Universitatea Carnegie Mellon.

Aplicaţia funcţionează în colaborare cu orice tip de ecran care monitorizează ritmul cardiac şi poate fi acţionat prin Bluetooth.

Ea monitorizează şi înregistrează ritmul cardiac şi, dacă observă o schimbare, îl roagă pe utilizator să îi spună cum se simte, unde se află şi alături de cine.

În timp, algoritmul pe baza căruia este construită aplicaţia asociază emoţiile cu persoanele cunoscute de utilizator.

Din lista de prieteni, Pplkpr identifică oamenii care îl fac pe utilizator să fie fericit, aceia care îl calmează, dar şi persoanele care cauzează teamă şi stres.

Aplicaţia are numeroase beneficii, afirmă creatorii ei. Ea poate să depisteze, de exemplu, prietenii care ar trebui să fie evitaţi în perioadele stresante.

Aplicaţia poate să blocheze sau să şteargă din lista de prieteni persoanele care îl fac pe utilizator să devină neliniştit sau plictisit, dar şi să expedieze mesaje acelor persoane care îl calmează pe utilizator sau îl fac să se simtă fericit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”