Aparatul care îţi permite antrenarea minţii simultan cu a corpului

Cercetătorii de la Universitatea Purdue au dezvoltat un sistem inovativ care permite atât lucrarea corpului, cât şi a minţii. Mai exact, oamenii de ştiinţă au creat un aparat numit ReadingMate cae utilizează tehnologia de urmărire a mişcărilor capului. Cu alte cuvinte, în timp ce alergaţi pe bandă, în faţă aveţi montat un mini-ecran care se va mişca la unison cu ochii dumneavoastră.
  • Publicat:
Aparatul care îţi permite antrenarea minţii simultan cu a corpului

Cercetătorii de la Universitatea Purdue au dezvoltat un sistem inovativ care permite atât antrenarea corpului, cât şi a minţii. Mai exact, oamenii de ştiinţă au creat un aparat numit ReadingMate care utilizează tehnologia de urmărire a mişcărilor capului.

Cu alte cuvinte, în timp ce alergaţi pe bandă, în faţă aveţi montat un mini-ecran care se va mişca în acelaşi ritm cu ochii dumneavoastră.

De ce este inovativ acest dispozitiv? Pentru că în loc să se bazeze pe mărirea scrisului sau pe un monitor mai generos, acesta utilizează tehnologii de ultimă oră care permit utilizarea unui font rezonabil, pe un monitor de mărime normală.

Aparatul se doreşte a fi un dublu antrenament, pentru trup şi creier, astfel că, în timp ce alergaţi pe bandă pentru a scăpa de caloriile în plus, veţi avea posibilitatea să citiţi şi cartea preferată sau ştirile din cotidian afişate pe monitorul hi-tech.

Sistemul ar putea fi, de asemenea, folosit şi în cazurile de turbulenţe în aer, pentru a stabiliza, de exemplu, subtitrarea unui film care rulează pe ecranele din avion.


Sursa: Gizmag.com/ Foto: Purdue University

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân