Animăluţele de companie au vizitat şcolile din Bucureşti

Realizat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil faţă de animalele de companie şi conştientizarea impactului acţiunilor noastre asupra acestora.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Animăluţele de companie au vizitat şcolile din Bucureşti

Animax, cea mai mare reţea de pet-shop-uri din România, anunţă finalizarea Edumax – proiect de educaţie a copiilor privind creşterea şi îngrijirea animalelor de companie.

Acesta s-a desfăşurat în perioada septembrie-noiembrie 2014 în zece şcoli din Bucureşti, incluzând şi seminarii susţinute de specialiştii Animax, ajutaţi de prezenţa câtorva prieteni necuvântători: iepuri, veveriţe, peşti şi broaşte-ţestoase.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil faţă de animalele de companie şi conştientizarea impactului acţiunilor noastre asupra acestora.

Ediţia din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele 0-IV şi s-a desfăşurat în 10 şcoli din Bucureşti, atât din sistemul de învăţământ public cât şi din cel privat. Proiectul a cuprins mai multe etape, copiii implicaţi în proiect fiind invitaţi să participe la o serie de activităţi menite să-i ajute să conştientizeze importanţa îngrijirii responsabile a animalului de companie.

Astfel, în cadrul primei etape a proiectului, care a constat în organizarea unui concurs de desen cu tema ”Prietenul meu necuvântător” au fost incluşi 4.100 de elevi din ciclul primar coordonaţi de aproximativ 180 de profesori. În urma evaluării lucrărilor au fost aleşi 560 de elevi – cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani – care au participat la 28 de seminarii cu tema ”Cum îngrijesc animalul meu de companie”. Seminariile au avut loc în perioada 20 octombrie-27 noiembrie şi au fost susţinute de specialiştii Animax.

La finalul fiecărui seminar, cunoştinţele elevilor au fost evaluate printr-un test. 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost incluşi într-o tombolă cu premii speciale constând în vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Premiile cu o valoare totală de 300 euro au fost  acordate prin tragere la sorţi unui număr de trei elevi.

Tombola a fost organizată de Sfântul Nicolae, pe data de 6 decembrie, în incinta magazinului Animax din Complexul Comercial Vulcan Value Center. La eveniment au  au participat aproximativ 150 elevi din şcolile partenere şi părinţii acestora, profesorii coordonatori, precum şi copiii angajaţilor Animax.

Valoarea totală a proiectului a fost de 15.000 de euro, bani investiţi în materiale didactice pentru copii şi premii.

„Prima ediţie EDUMAX ne-a confirmat faptul ca fundamentarea unei atitudini faţă de animalele de companie trebuie să înceapă din copilărie. Copiii au fost deosebit de receptivi şi s-au implicat activ atât în concursul de creaţie cât şi la seminariile despre îngrijirea animalelor. Chiar dacă unii dintre ei nu au acasă un animaluţ de companie, au învăţat cum să se comporte cu animăluţele în general, să le trateze cu multă responsabilitate şi respect şi să le înţeleagă nevoile.” a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare reţea Animax.

“ Anul acesta am avut un proiect pilot, iar reacţiile celor implicaţi ne-au arătat că este un proiect care merită continuat. Am început deja să analizăm nevoia de astfel de proiecte la nivel naţional şi în urma unei astfel de analize vom decide dacă proiectul va fi axat în continuare doar pe Bucureşti sau îl vom extinde şi în alte oraşe din ţară, unde suntem prezenţi cu magazine. ” a contiunat a Adriana Aruxandei.

„Pe parcursul implementării am observat o deschidere foarte mare a şcolilor partenere dar şi un interes ridicat al copiilor faţă de ideea de a avea un comportament responsabil faţă de animalele de companie. Acest lucru demonstrează nevoia de astfel de proiecte de educaţie în România, dar şi potenţialul de dezvoltare al acestora”, a declarat Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest.

EDUMAX este susţinut şi de platforma online www.edu-max.ro care cuprinde informaţii despre proiect, şcolile implicate, etapele desfăşurării programului şi multe informaţii utile despre îngrijirea animalelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?