Alimentul cremos care te ajută să dormi și elimină senzația de foame dimineața

Untul de arahide este opțiunea ideală pe care să o consumi ca gustare înainte de somn, datorită nutrienților pe care îi conține.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentul cremos care te ajută să dormi și elimină senzația de foame dimineața
Foto: pexels

Când ești în căutarea unei gustări înainte de culcare, cel mai probabil optezi pentru un bol cald cu cereale cu lapte sau o felie de banana bread. Indiferent de ce alegi din frigider, trebuie să ții cont de un sigur lucru: gustarea trebuie să fie sățioasă. Din acest motiv, cea mai bună opțiune este untul de arahide.

Untul de arahide, bun pentru un somn odihnitor

Untul de arahide este atât o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, cât și de proteină, ambele nutrienți care îți potolesc senzația de foame pe timpul nopții. Potrivit USDA FoodData Central, două lingurițe de unt de arahide conțin 7 grame de proteină și 15 grame de grăsime.

Arahidele conțin grăsimi mononesaturate, care ajută la reducerea riscului bolilor cardiovasculare, dar și la reducerea colesterolului LDL (rău). De asemenea, conțin minerale precum fier, mangan, fosfor și magneziu, dar și vitamine și aminoacizi cunoscuți pentru îmbunătățirea somnului. De exemplu, arahidele sunt o sursă excelentă de vitamina E, iar un studiu din 2019 arată o legătură între consumul redus de vitamina E și tulburările de somn în rândul femeilor. Pentru că sunt o sursă bună de triptofan, un aminoacid esențial pentru calitatea somnului, acesta este necesar pentru producția hormonilor de somn: serotonina și melatonina.

Așadar, dacă-ți dorești o gustare și sățioasă și care să te ajute să dormi, te poți bucura de o felie de pâine cu unt de arahide înainte de culcare. Cercetările indică faptul că în urma consumului acestui aliment dens în nutrienți, dimineața nu te vei trezi cu dureri de stomac și senzația de a mânca urgent. În plus, te ajută să-ți reglezi nivelul de glucoză din sânge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân