Alertă în spitalele din România! Crește numărul cazurilor de gripă: „Camerele de gardă vor fi pline”

  • Publicat:
Alertă în spitalele din România! Crește numărul cazurilor de gripă: „Camerele de gardă vor fi pline”

În perioada următoare, temperaturile vor crește brusc, însă acest lucru nu este văzut cu ochi buni de medici. Specialiștii avertizează și susțin că ne așteaptă săptămâni de foc, din cauza numărului mare de cazuri de gripă. 

Țara noastră este în alertă epidemiologică din cauza gripei

Luna februarie va fi una extrem de călduroasă, mai ales că temperaturile ajung până la 20 de grade Celsius. Din nefericire, încălzirea bruscă a vremii aduce cu ea și o serie de probleme de sănătate pentru români.

Medicii susțin că schimbarea radicală a vremii are ca efect o scădere a imunității și o creștere masivă a cazurilor de viroze. Cei mai afectați vor fi copiii, iar specialiștii spun că spitalele vor fi pline ochi în perioada următoare.

Citește și: România, în pragul unei epidemii de gripă. Avertismentul unui expert în politici de sănătate publică

Creșterea temperaturilor va duce la scăderea imunității

„Organismul va resimți această schimbare de temperatură, sistemul imunitar va fi afectat și da, desigur, putem vorbi de prelungirea sezonului gripal pe ansamblu. Trebuie să luăm în calcul și presiunea asupra sistemului sanitar, pentru că vom avea un val și mai mare de îmbolnăviri de persoane care vor prezenta viroze respiratorii, iar cea mai gravă formă de viroză respiratori este gripa.

Trebuie gândit foarte bine managementul riscului astfel încât unitățile de primire a urgențelor și spitalele să nu fie copleșite, fiindcă ele vor fi asaltate de cazuri, dar să aibă capacitatea să gestioneze fluxul de cazuri”, a declarat medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru Libertatea.

Acest fenomen are loc anul, din cauza schimbărilor rapide de temperatură, de la frig la cald. În prezent, România se află în alertă epidemiologică din cauza gripei, iar specialiștii recomandă să evităm spațiile aglomerate.

Sursa foto: pixabay

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân