Akebono Taro, primul campion de sumo, a decedat la 54 de ani. Care a fost cauza morții

Faimosul luptător de sumo avea probleme de sănătate
  • Publicat:
Akebono Taro, primul campion de sumo, a decedat la 54 de ani. Care a fost cauza morții

Legendarul Akebono, pe numele său adevărat Chad George Ha’aheo Rowan, a decedat la vârsta de 54 de ani. El se afla internat într-un spital din Japonia. Care a fost cauza morții? 

A murit Akebono Taro, primul campion de sumo. Avea 54 de ani

Akebono, primul campion de sumo din afara Japoniei, a decedat la vârsta de 54 de ani. El se afla sub îngrijire medicală la un spital din Tokyo. Se pare că a murit din cauza unei insuficiențe cardiace.

Cauza morții: insuficiență cardiacă

Familia fostului sportiv a transmis anunțul trist: „Anunțăm cu tristețe că Akebono Taro a murit de insuficiență cardiacă la începutul lunii aprilie, pe când se afla internat pentru îngrijiri medicale într-un spital din Tokyo. A participat la popularizarea sumo-ului în calitatea sa de cel de-al 64-lea yokozuna și a înregistrat multe reușite, inclusiv câștigarea a 11 campionate”. 

Citește și: O proaspătă mămică a decedat la spitalul din Sibiu. Fusese trimisă acasă înainte de a muri. De ce afecțiune suferea, de fapt

Nu s-a născut în Japonia

Akebono era considerat unul dintre oamenii care a contribuit decisiv la întărirea relațiilor dintre SUA, țara sa natală, și Japonia, țara care l-a adoptat. Puțini știu că el se născuse în Hawaii, America, și devenise primul yokozuna care nu era născut în Japonia.

Conform BBC, fostul campion de sumo a luptat timp de șapte ani cu o boală de inimă. A urmat mai multe tratamente medicale la spitalele din Japonia, dar problemele medicale l-au copleșit în cele din urmă.

Sursa foto: captură video

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: