Ai diabet? Băutura fermentată care îți reglează glicemia

Una dintre curiozitățile cercetătorilor a fost aceea dacă această băutură fermentată reglează glicemia sau nu. Iată rezultatele studiului.
  • Publicat:
Ai diabet? Băutura fermentată care îți reglează glicemia
Foto: envato

De multe ori s-a vorbit despre kombucha și procesul de slăbire sau ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei zilnic kombucha. Pe scurt, această băutură fermentată poate fi ideală pentru sănătatea tractului gastrointestinat și nivelul energiei. Cu toate astea sunt necesare mai multe cercetări științifice pentru a confirma aceste date. Una dintre curiozitățile cercetătorilor a fost aceea dacă reglează glicemia sau nu.

Potrivit unei lucrări publicate pe 1 august 2023 în Frontiers in Nutrition, comparativ unei băuturi similare ca gust care oferă un efect placebo, consumul zilnic de kombucha reduce nivelul glucozei în rândul pacienților cu diabet de tip 2.

Cercetătorii au descoperit: reglează glicemia sau nu?

Datele arată că 40% dintre americani sunt predispuși la diabetul de tip 2 până în anul 2060, diabetul fiind a opta cauză de deces în Statele Unite. Mai exact, 1 din 3 americani au deja prediabet, ceea ce i-a determinat pe cercetători să descopere modalități prin care să prevină sau să încetinească progresul diabetului de tip 2.

Printre efectele pe care le poate avea diabetul de tip 2 asupra organismului se numără riscul crescut de declin cognitiv și boli cardiovasculare. O echipă de cercetători din Georgetown University’s School of Health, Universitatea din Nebraska- Lincoln și MedStar Health a realizat un studiu pe acest subiect.

Astfel, au descoperit că această băutură fermentată are efecte promițătoare. Într-un studiu mic, pacienții cu diabet care au consumat kombucha au reușit să reducă nivelul glicemiei, acesta fiind totodată și primul studiu de acest fel.

Oamenii de știință au ținut sub observație 12 pacienți diagnosticați cu diabet de tip 2. În primele patru săptămâni, un grup a consumat 250ml de kombucha, în timp ce restul participanților au consumat o băutură cu efect placebo.

După cele patru săptămâni, grupurile au inversat băuturile, fără să știe care avea băutura placebo și care kombucha. La final, oamenii de știință au analizat glicemia și au comparat răspunsul organismului în ambele situații. Kombucha a redus glicemia de la 164 la 116 în cele patru săptămâni. Asociația Americană a Diabetului recomandă ca glicemia înainte de masă să fie între 80 și 130 mg/dL.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân