Adolescenţii supraponderali au un risc crescut de a-şi pierde auzul

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, kilogramele în exces nu doar că ne cresc şansele de a dezvolta afecţiuni grave în timp, ci pot chiar să determine pierderea simţului auditiv
Adolescenţii supraponderali au un risc crescut de a-şi pierde auzul

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, kilogramele în exces nu doar că ne cresc şansele de a dezvolta afecţiuni grave în timp, ci pot chiar să determine pierderea simţului auditiv.

Aceasta este concluzia survenită în urma unui experiment realizat pe 1.500 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani.

Cercetătorii au aflat în urma testelor că subiecţii supraponderali aveau un risc dublu de a-şi pierde auzul, în comparaţie cu subiecţii cu greutate normală.

O posibilă cauză ar putea fi apariţia inflamaţiilor în regiunea urechii interne, susţin experţii de la Universitatea Columbia.

Rezultatele obţinute prezintă implicaţii importante în sistemul public de sănătate, deoarece ştiut fiind acest factor de risc, tinerii cu probleme de greutate ar trebui să fie testaţi periodic pentru a preveni complicaţiile şi pentru a fi trataţi corespunzator, astfel încât problema să nu se extindă la nivelul creierului şi să provoace daune permanente.

Potrivit statisticilor, peste 17% din tinerii americani sunt obezi.


Sursa: medicinenet.com

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: ce determină comportamentul adictiv
Recomandări:
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
10 lucruri pe care le poți face pentru a preveni atacul cerebral
10 lucruri pe care le poți face pentru a preveni atacul cerebral