Adolescenţii supraponderali au un risc crescut de a-şi pierde auzul

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, kilogramele în exces nu doar că ne cresc şansele de a dezvolta afecţiuni grave în timp, ci pot chiar să determine pierderea simţului auditiv
Adolescenţii supraponderali au un risc crescut de a-şi pierde auzul

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, kilogramele în exces nu doar că ne cresc şansele de a dezvolta afecţiuni grave în timp, ci pot chiar să determine pierderea simţului auditiv.

Aceasta este concluzia survenită în urma unui experiment realizat pe 1.500 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani.

Cercetătorii au aflat în urma testelor că subiecţii supraponderali aveau un risc dublu de a-şi pierde auzul, în comparaţie cu subiecţii cu greutate normală.

O posibilă cauză ar putea fi apariţia inflamaţiilor în regiunea urechii interne, susţin experţii de la Universitatea Columbia.

Rezultatele obţinute prezintă implicaţii importante în sistemul public de sănătate, deoarece ştiut fiind acest factor de risc, tinerii cu probleme de greutate ar trebui să fie testaţi periodic pentru a preveni complicaţiile şi pentru a fi trataţi corespunzator, astfel încât problema să nu se extindă la nivelul creierului şi să provoace daune permanente.

Potrivit statisticilor, peste 17% din tinerii americani sunt obezi.


Sursa: medicinenet.com