Acuzații grave în cazul bătrânei arse la spitalul Movila din Ploiești. „Trebuie să fie pedepsiţi conform legii”

Explozia din Spitalul Movila din Ploiești a șocat pe toată lumea. O femeia a murit arsă de vie.
  • Publicat:

Apar detalii șocante în cazul bătrânei de 83 de ani arsă în Spitalul de Boli Infecţioase Movila din Ploieşti. Fiica pacientei decedate a rupt tăcerea și a făcut primele declarații. 

Acuzații grave în cazul bătrânei arse la spitalul Movila din Ploiești

În urma exploziei de la Spitalul Movila din Ploiești, o femeie de 83 de ani a fost arsă de vie. După moartea bătrânei, fiica sa face declarații cutremurătoare. Aceasta dorește ca cei vinovați de tragedie să plătească, mai ales că alți pacienți din salon au scăpat teferi.

A fost deschisă o anchetă internă, după ce familia vârstnicei a sesizat neregulile din unitatea medicală. Bătrâna a suferit de arsuri pe față, dar medicii susțin că aceasta se afla în comă, de aceea nu a putut să reacționeze în acele momente terifiante.

Ce spune conducerea unității medicale

„Regretăm acest eveniment nefericit. Din păcate şi afecţiunile cronice pe care le avea pacienta au contribuit la decesul acesteia”, a spus Florin Şandru, consilier juridic SJU Ploiești, scrie știrilekanald.ro.

Citește și: A decedat la scurt timp după ce și-a adus pe lume bebelușul. Micuțul era deja mort în pântece. Femeia a sângerat ore întregi, fără să fie băgată în seamă de cadrele medicale

Familia bătrânei își caută acum dreptatea în instanţă și acuză cadrele medicale de neglijență. Tragedia a avut loc la data de 26 februarie 2024.

Fiica ei acuză medicii de neglijență

Este arsă pe faţă! Nu pot să deschid sicriul! Au zis că era într-o comă şi că oricum nu avea cum să reacţioneze. Acest Dorel, această asistentă, medici sau cine a fost. Ei trebuie totuşi să fie pedepsiţi conform legii, a precizat fiica victimei Dana Constantinescu, scrie observatornews.ro.

Pacientul era în salon în momentul în care s-a intervenit. Nu ai voie să baţi un cui când ai un pacient lângă tine.”, a detaliat și ginerele bătrânei arse.

Decesul octogenarei este şocant, întrucât aceasta se internase pentru o afecţiune minoră. La o săptămână de la internare, bătrâna se alesese cu o pneumonie: Am dus-o pe picioarele ei, vorbea, era un om absolut normal. A făcut pneumonia din spital.

Conducerea unităţii medicale are cu totul altă versiune: Regretăm acest eveniment nefericit. Din păcate şi afecţiunile cronice pe care le avea pacienta au contribuit la decesul acesteia.”, a precizat Florin Şandru, consilier juridic SJU Ploiești.

Sursa foto: capturi Observator

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân