Acest gen de emisiuni TV sprijină sănătatea creierului (STUDIU)

  • Publicat:
Acest gen de emisiuni TV sprijină sănătatea creierului (STUDIU)

Campionatul EURO 2024 a stârnit reacții de pretutindeni, mai ales că echipa națională a României a avut rezultate bune, așa că avem vești grozave pentru tine dacă ești microbistă! Un studiu recent ce a dovedit că sportul la televizor este benefic pentru bunăstarea creierului.

Cum poate contribui privitul competițiilor sportive la bunăstarea creierului

Primul studiu

Primul studiu a examinat relația dintre urmărirea sporturilor și bunăstarea ulterioară prin analizarea datelor disponibile publicului cu un eșantion de 20.000 de subiecți. Aceștia au constatat o tendința generală conform căreia privitul la emisiuni sportive a contribuit simțitor la o stare de bine mai ridicată a subiecților examinați.

Cel de-al doilea studiu

Următorul studiu a săpat mai adânc în impactul de inaite și de după urmărirea sporturilor. Această echipă de cercetare a recrutat peste 200 de rezidenți japonezi care au raportat niveluri mai ridicate de bunăstare după vizionarea videoclipurilor sportive, în special atunci când a fost vorba de sporturi populare precum fotbalul sau tenisul, comparativ cu opțiuni mai puțin populare precum golful sau baseball-ul.

Cel de-al treilea studiu

Ultimul studiu a analizat posibile dovezi pentru a testa faptul că urmărirea sporturilor ne poate schimba creierul. Echipa de cercetare a efectuat un experiment de neuroimagistica cu 14 participanți japonezi, utilizând scanări RMN pentru a evalua modificările funcției și structurii creierului.

Rezultatul studiilor

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că vizionarea sporturilor declanșează emoții de bine, precum plăcerea sau fericirea.

De asemenea, un alt factor de luat în considerare este că un sentiment puternic de comunitate poate contribui la sănătatea mintală și chiar la prelungirea vieții. Astfel, privitul unui meci de fotbal împreună cu familia, prietenii sau alți suporteri poate contribui semnificativ la bunăstarea funcțiilor cognitive.

Citește și: Testul care îți arată cât de rezistent e creierul tău | (STUDIU) Schimbarea alimentelor procesate cu alegeri mai naturale a fost asociată cu un risc cu 34% mai mic de demență

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă
Vacanță toamnă 2024: când și cât vor sta copiii acasă
Vacanță toamnă 2024: când și cât vor sta copiii acasă