A născut gemeni în timp ce era în comă din cauza COVID-19

O femeie din Anglia a dat naștere unei perechi de gemeni în timp ce era într-o comă provocată de noul coronavirus
  • Publicat:
  • Actualizat:
A născut gemeni în timp ce era în comă din cauza COVID-19
A născut gemeni în timp ce era în comă din cauza COVID-19

O femeie din Anglia a dat naștere unei perechi de gemeni în timp ce era într-o comă provocată de noul coronavirus, scrie The Guardian. Femeia a descris nașterea a fiind ”un miracol”.

Perpetual Uke a fost internată în luna aprilie la spitalul Regina Elisabeta din Birmingham, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID-19. După ce a dezvoltat o formă severă a bolii, femeia a fost ventilată mecanic, fiind plasată ulterior de către medici într-o comă indusă medical după ce starea ei s-a înrăutățit. Decizia medicilor a fost ca femeia să facă o operație cezariană pentru a salva bebelușii în cazul în care aceasta nu-și va mai reveni. Procedura a fost efectuată când sarcina era ajunsă la 26 de săptămâni.

„Trezirea din comă a fost cel mai groaznic aspect”

Prima reacție a femeii după ce s-a trezit din comă a fost să creadă că a pierdut sarcina, deoarece nu-și mai vedea burta.

„Nu mi-am putut vedea burta și m-am gândit că mi-am pierdut bebelușii”, a relatat aceasta, adăugând că „este un miracol ce s-a întâmplat, să scapi din asta”. „Ne simțim foarte bine. Îmi amintesc că m-am îmbolnăvit și că a venit să mă ia ambulanța iar apoi am fost plasată în comă”, a continuat Uke.

„Trezirea din comă a fost cel mai groaznic aspect. Am avut coșmaruri. Am fost nevrotică, nu mi-am putut vedea burta și m-am gândit că mi-am pierdut bebelușii și toată familia mea a murit”, a povestit aceasta. „A fost o perioadă foarte îngrijorătoare pentru soțul meu și ceilalți copii și chiar după ce m-am trezit nu mi-am putut vedea bebelușii pentru mai bine de două săptămâni”, a spus Uke.

Bebelușii gemeni, o fetiță și un băiat care cântăreau doar 765 respectiv 850 de grame la naștere, au fost duși la o unitate de terapie intensivă neonatală pentru perioada în care Uke și-a revenit. Uke, la rândul său un medic la spitalul din Birmingham, a fost reunită cu bebelușii, soțul și ceilalți doi copii ai ei în vârstă de 12 și 11 ani.

„Venitul acasă a fost momentul real de vindecare pentru mine”, a relatat femeia, adăugând că „familia este împreună acum și suntem foarte, foarte fericiți”.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”