A murit Domenica Ercolani, cea mai bătrână italiancă. Cum a ajuns până la 113 ani: Secretul e să fii bun

Domenica Ercolani, considerată cea mai vârstnică femeie din Italia, a murit la vârsta de 113 ani.
  • Publicat:
A murit Domenica Ercolani, cea mai bătrână italiancă. Cum a ajuns până la 113 ani: Secretul e să fii bun
sursa foto: Facebook

Cea mai vârstnică persoană din Italia, Domenica Ercolani, s-a stins din viață la vârsta de 113 ani.  Născută în regiunea Urbino, femeia nu a muncit niciodată și a fost casnică. Domenica Ercolani a murit zilele trecute, la Pesaro, în regiunea Marche. 

A decedat Domenica Ercolani, cea mai bătrână femeie din Italia

Domenica Ercolani, una dintre cele mai bătrâne femei din Italia, a murit la vârsta de 113 ani. Fiica sa, Alessandra Rupalti, în vârstă de 87 de ani, a fost cea care a îngrijit-o până în ultimele clipe.

Femeia, originară din oraşul cultural Urbino din Marche, s-a născut pe 3 iulie 1910. Încă din tinerețe, ea a fost căsătorită cu un şef de gară și au avut împreună doi copii. În plus, ea nu a părăsit niciodată provincia Pesaro-Urbino, conform presei internaționale.

Citește și: Angelina Jolie, despre viața la menopauză. „Iubesc să fiu la menopauză! Nu mai vreau să fiu tânără”

Cum a reușit să ajungă până la 113 ani

Timp de 113 ani, Domenica Ercolani s-a trezit zilnic la ora șapte, lua un mic dejun delicios și asculta Teleradio Padre Pio. De asemenea, ea nu refuza niciodată un pahar de vin alb, combinat cu mese ușoare, pe bază de legume.

Medicul care a îngrijit-o a declarat că italianca avea un tonus incredibil, nu luase niciodată medicamente şi nici nu a suferit de boli incapacitante.

Potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii italienti, Domenica Ercolani a mai avut patru frați, ea fiind cea mai mică dintre toți.

Vârstnica era des vizitată, iar sfatul său pentru toți cei care îi treceau pragul casei era: ‘‘Trăieşti mai bine dacă eşti bun”. 

Sursa: fanpage.it

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân