Angelina Jolie, despre viața la menopauză. „Iubesc să fiu la menopauză! Nu mai vreau să fiu tânără”

După ce a trecut printr-o intervenție în care i-au fost îndepărtate ovarele și trompele uterine, Angelina Jolie a declarat în 2015 pentru The Daily Telegraph că adoră să fie la menopauză.
  • Publicat:

După ce a trecut printr-o intervenție în care i-au fost îndepărtate ovarele și trompele uterine, Angelina Jolie a declarat în 2015 pentru The Daily Telegraph că adoră să fie la menopauză, deși aceasta s-a instalat încă la o vârstă fragedă.

„Iubesc să fiu la menopauză. Nu am avut reacții teribile, așa că sunt foarte norocoasă. Mă simt bătrână și mă simt pregătită pentru asta. Dar mă bucur că am crescut Nu-aș mai vrea să fiu iar tânără”, a spus actrița în urmă cu opt ani.

Angelina Jolie, în vârstă de 48 de ani, a trecut printr-o intervenție preventivă de îndepărtare a ovarelor după ce a aflat că este purtătoarea genei BRCA1, care crește riscul de cancer. Atât mătușa, cât și mama ei, Marcheline Bertrand, s-au stins din viață în urma cancerului ovarian.

„Nu aș vrea să fiu iar la 20-30 de ani”, a declarat actrița pentru PEOPLE. „Am fost cineva care nu credea că va trăi mult. M-am îngrijorat de moarte și cancer și viață. Cred că am trăit foarte mult momentul”, a continuat actrița.

La acea vreme, Angelina Jolie era căsătorită cu Brad Pitt, care a asigurat-o că „intervenția nu avea să fie ceva care să mă facă să mă simt mai puțin femeie, pentru că soțul meu nu ar fi lăsat să se întâmple asta”, scrie Daily Telegraph.

Operată și de dublă-mastectomie prevenitivă

Cu o mamă decedată în urma cancerului şi o mătuşă aflată în ultimul stadiu al bolii, cu doi ani înainte de intervenția de îndepărtare a ovarelor și a trompelor uterine, medicii i-au explicat că este predispusă cumplitei boli, iar cea mai înţeleaptă decizie pe care ar putea-o lua ar fi să se supună unei operaţii de dublă-mastectomie preventivă.

Eliminându-şi glandele mamare, Angelina şi-a redus dramatic riscul de a fi diagnosticată cu cancer de sîn.

Printre persoanele care au contribuit la convingerea actriţei că mastectomia este cea mai bună soluţie în cazul ei se numără în primul rând Debbie, aflată pe patul de spital la vremea respectivă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân