78 de produse de protecție solară, depistate cu o substanță cancerigenă

O farmacie online care se ocupă și cu testarea celor mai comune produse de sănătate folosite a raportat câteva descoperiri cu privire la produsele de protecție solară deja existente pe rafturi.
  • Publicat:
78 de produse de protecție solară, depistate cu o substanță cancerigenă
Foto: shutterstock

Pentru că zilele de vară încep să-și facă simțite prezența, cu siguranță te pregătești de următoarele vacanțe la mare, iar din bagaj, protecția solară este nelipsită. Înainte de a termina protecția solară cu SPF 50 pe care probabil o folosești, fă un research cu privire la brand-ul pentru care optezi, pe lângă data expirării.

O farmacie online care se ocupă și cu testarea celor mai comune produse de sănătate folosite a raportat câteva descoperiri cu privire la produsele de protecție solară deja existente pe rafturi. Compania a testat 294 de protecții solare și produse de îngrijire după expunerea la soare și a descoperit că 78 dintre ele conțin benzen (vezi lista completă aici), un compus cancerigen care are efecte negative asupra sănătății și este asociat nu doar cancerului, ci și altor afecțiuni medicale.

”Benzenul este o substanță care, odată intrată în contact cu pielea, sângele și organele se activează și produce schimbări la nivelul ADN-ului, care cauzează mutații pentru cancer. Este asociat cancerului de sânge precum leucemia și altor cancere și afecțiuni ca limfom și anemie aplastică”, explcă Dr. Madhuri Chadha, radiolog.

Protecții solare care conțin benzen

Mai multe brand-uri de pe piață au fost depistate că au în formula lor un nivel crescut de benzen, iar protecțiile solare contaminate erau atât sub formă minerală, cât și sub formă sintetică. În urma descoperirilor compania solicită către FDA să se ia măsuri în privința produselor.

Înainte de toate, trebuie să înțelegem că benzenul nu este un ingredient inclus intenționat, ci că produsele au fost depistate ca fiind contaminate cu benzen, motiv pentru care este foarte important să te uiți pe lista de ingrediente. FDA listează benzenul ca o clasă de solvenți, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să se folosească în medicamente, fillere sau pe post de conservanți, iar asta din cauza efectelor toxice. Specialiștii menționează că ar trebui concentrația să fie limitată la 2 părți per milion, iar compania care s-a ocupat de testarea produselor a descoperit că 14 dintre acestea depășeau limita, conținutul fiind între 2.78 și 6.26.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân