7 reguli de alimentaţie în leucemia acută

Foarte important este ca familia pacienţilor cu leucemie să înţeleagă în ce costă dieta şi cum se prepară corect alimentele. Mâncarea se fierbe bine în general.
7 reguli de alimentaţie în leucemia acută
7 reguli de alimentaţie în leucemia acută, foto 123rf.com

O boală gravă nu vine niciodată singură. Pe lângă înrăutăţirea stării de sănătate, respectarea tratamentului medicamentos şi a terapiilor ce se impun, acesta trebuie să respecte şi un regim alimentar strict. Am aflat câteva reguli de bază de la dr. Mihaela Andreescu, medic hematolog primar, cercetător la Spitalul Clinic Colentina.

Ce regim alimentar şi ce stil de viaţă trebuie să adopte o persoană ce tocmai a primit diagnosticul?
”Pacienţii diagnosticaţi cu leucemie acută trebuie să renunţe la fumat, dar şi să respecte un regim alimentar echilibrat” explică dr. Mihaela Andreescu.

Reguli speciale pentru prepararea alimentelor

Chiar şi pentru prepararea alimentelor pentru bolnavii cu leucemie trebuie să respectate reguli speciale.”Mâncarea să fie fiartă bine şi gatită într-un mediu cât mai steril, iar în perioadele de aplazie se recomandă evitarea crudităţilor şi a alimentelor neprelucrate termic” a adăugat medicul. De asemenea, bolnavilor de leucemie nu le sunt recomandate alimentele contaminate. Atenţie, aşadar, la sursele alimentelor.

Dr. Mihaela Andreescu, medic hematolog primar

Dr Mihaela Andreescu

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea