40% dintre copiii din România sunt supraponderali. Ce e de făcut?

Statistici îngrijorătoare relevă faptul că nu mai puţin de 40% din copiii din România sunt supraponderali.
  • Publicat:
40% dintre copiii din România sunt supraponderali. Ce e de făcut?

Statistici îngrijorătoare relevă faptul că nu mai puţin de 40% din copiii din România sunt supraponderali. Deoarece excesul ponderal scade speranţa de viaţă cu 9 ani, sâmbătă, 24 martie, în Ce se întâmplă, doctore?, părinţii preocupaţi de soarta mezinilor află că o alimentaţie corectă şi multe ore de mişcare reprezintă soluţia pentru o greutate ideală. De asemenea, ciocolata poate fi consumată o singură dată pe săptămână, iar sportul se face în prezenţa altor copii cu probleme de greutate.

Femeile au fost dintotdeauna preocupate de ritualurile de înfrumuseţare. Regina Cleopatra se întreţinea cu băi de lapte, miere şi uleiuri esenţiale, iar spuma de bambus era un ingredient nelipsit din ritualul de îngrijire al gheişelor. Astăzi, multe centre SPA valorifică tocmai aceste tehnici vechi de mii de ani, iar aspectul pielii are numai de câştigat. Mai multe, în Ce se întâmplă, doctore?.

Banda de alergat şi mersul pe bicicletă nu mai sunt la modă. Locul lor a fost luat de aparatele noi, cu mişcări 3D, care asigură solicitarea întregului corp. Se poartă, de asemenea, antrenamentele scurte, cele inspirate din box, dar şi combinaţiile de aerobic, yoga şi balet.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân