4 semne care anunţă o sarcină extrauterină

Iată de ce sunt absolut necesare controalele ginecologice la începutul sarcinii, cât mai devreme posibil.
4 semne care anunţă o sarcină extrauterină

Vestea că a rămas însărcinată nu aduce fericire oricărei femei, chiar dacă şi-a dorit şi poate plănuit să fie mamă.

Sarcina ectopică sau extrauterină (cunoscută şi drept sarcină tubară) poate evolua uneori fără să dea de bănuit, până când gravida ajunge în situaţia de urgenţă medicală.

Sarcina extrauterină presupune că oul fecundat nu s-a implantat în uter, ci în afara acestuia, de obicei într-una dintre trompele uterine. Netratată la timp, sarcina extrauterină poate provoca ruptură de trompă, hemoragie şi alte complicaţii ce pun în pericol viaţa femeii.

Iată de ce sunt absolut necesare controalele ginecologice la începutul sarcinii, cât mai devreme posibil. În felul acesta, se pot peveni problemele. Însă, până să ajungă la medic, femeia ar trebui să ştie că ceva nu este în regulă cu sarcina dacă:

1. prezintă dureri „de burtă” ce se intensifică la orice mişcare, de obicei la 6 – 8 săptămâni de la absenţa menstruaţiei.
2. are durere la contactul sexual (sau chiar şi la examinarea ginecologică)
3. prezintă sângerare vaginală
4. are ameţeli, stări de leşin, dureri la nivelul umerilor – acestea fiind determinate de existenta unei hemoragii interne.

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă