4 moduri prin care să scapi treptat de sforăit

44% dintre bărbați și 28% dintre femei suferă de sforăit.
  • Publicat:
4 moduri prin care să scapi treptat de sforăit
4 moduri prin care să scapi treptat de sforăit Sursa foto: Shutterstock

Cei care sforăie ocazional, dar cu atât mai mult cei care sforăie în mod obișnuit, ar trebui să încerce să înțeleagă care este originea sforăitului, deoarece acesta ar putea fi un semnal de alarmă care indică o posibilă problemă de sănătate. Pentru a evita sforăitul, este indicat să adopți măsuri care îți amelioreză stilul de viață.

Iată care sunt cele 4 moduri prin care poți alege să-ți modifici obiceiurile de zi cu zi, astfel încât sforăitul să se diminueze sau de ce nu, să dispară treptat.

1. Urmează o dietă sănătoasă și echilibrată

Intervenția asupra obiceiurilor alimentare este foarte importantă pentru a diminua din sforăit. Având o dietă echilibrată și sănătoasă, precum și o cină digerabilă și mai puțin abundentă, toate acestea te pot ajuta la eliminarea sforăitului.

2. Ferește-te de kilogramele în plus

Cei care sunt supraponderali, ar trebui să încerce să scape de kilogramele în plus. Și nu numai pentru că excesul de kilograme poate afecta negativ sănătatea în general, ci și pentru că ar putea favoriza sforăitul. Grăsimea acumulată pe corp și în jurul organelor este asociată cu sforăitul din cauza dificultăților respiratorii care apar odată cu kilogramele în plus.

3. Intensifică activitatea fizică

Efectuarea unor activități fizice mai intense și constante poate ajuta la prevenirea sau limitarea problemei sforăitului. În plus, ar trebui să eviți sau să limitezi consumul de băuturi alcoolice și fumatul, în special înainte de culcare.

4. Evită să dormi pe spate, cu fața în sus

Poziția cu fața în sus favorizează sforăitul. Din acest motiv, este recomandat să eviți să adormi în acest fel și să recurgi la  alte poziții, cum ar fi să dormi pe o parte.

Surse: msn.com, sleepfoundation.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân