3 semne fascinante că ai un IQ crescut. Curiozitatea este unul dintre ele

Umorul, ora la care mergi la culcare și curiozitatea pot fi atuuri care să-ți determine IQ-ul. Iată ce spun cercetătorii.
  • Publicat:
3 semne fascinante că ai un IQ crescut. Curiozitatea este unul dintre ele
Foto: shutterstock

Umorul, ora la care mergi la culcare și curiozitatea pot fi atuuri care să-ți determine IQ-ul. Dacă ești curios din fire, stai până târziu și ai umor negru, toate acestea sunt semne care indică faptul că ai un IQ crescut, arată cercetările.

Persoanele curioase pun foarte multe întrebări, sunt în permanență în căutare de surprize și senzații și își fac timp să caute noi idei, arată un nou studiu. Inteligenșa, alături de curiozitate și alți factori de personalitate prezic performanța și succesul în multe domenii.

Ești pasăre de noapte?

Dacă ești pasăre de noapte, cercetătorii susțin că acest aspect este asociat unei gândiri analitice și conceptuale. Persoanele care stau până târziu au obiceiul să se trezească și foarte târziu. O treime din populația de pe glob este pasăre de noapte și doar o pătrime preceră să se trezeasă devreme.

Ai umor negru?

Umorul negru este semn al inteligenței, arată studiile.

„Genul acela de umor care abordează subiecte sinistre precum moartea, bolile, handicapul sau situațiile tragice sau morbide sunt duse în termeni umoristici. Umorul negru, de cele mai multe ori numit grotesc, morbid sau bolnăvicios se folosește pentru a exprima absurditatea, insensibilitatea, paradoxul și cruzimea lumii moderne. Personajele sau situațiile sunt de cele mai multe ori exagerate, peste limita satirei normale sau ironiei și necesită un efort cognitiv major pentru a prinde o glumă”, notează autorii studiului.

Surprinzător, persoanele care iubesc umorul negru sunt mai puțin agresive față de alte persoane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
ADHD-ul poate fi observat  în păr, arată un STUDIU
ADHD-ul poate fi observat în păr, arată un STUDIU