Există vise premonitorii? Răspunsul lui Leon Dănăilă – VIDEO

  • Publicat:

Adrian Artene, față în față cu Leon Dănăilă. O discuție relaxantă și utilă pentru fiecare dintre noi, o lecție deschisă despre sănătatea creierului, dar și despre ce are el nevoie pentru o viață echilibrată, fără probleme.

Ce însemnătate au visele? Se joacă mintea cu noi, în timpul somnului, prin intermediul acestor vise?, a vrut să știe gazda podcastului Altceva cu Adrian Artene.

„Visele sunt foarte necesare. Sunt niște «aranjamente» pe care creierul le face în timpul nopții. De-aia spun că somnul este foarte important pentru individ. Dacă un individ este privat de somn o perioadă de câteva zile nu se simte bine, să știți. El își aranjează în timpul viselor unele activități, circuite, memoria. Memoria este pusă la nivelul hipocampului, dar memoria de scurtă durată… Memoria de lungă durată este transmisă la cortexul cerebral. Amintirile din copilărie persistă atâta timp, dar altele… Parcă ai necaz că nu poți să ții minte niște lucruri recente. Sunt importante! Se cunoaște puțin din activitatea creierului, dar este necesară.

Freud nu știa anatomia și fiziologia creierului, dar a descoperit inconștientul – subconștientul acesta. El a spus că sunt niște instincte care sunt masate, sunt introduse în inconștient și ele acționează acolo. El a făcut psihanaliză, adică conștientizarea acestor evenimente. Le scoți la suprafață și dacă le scoți la suprafață, atunci individul respectiv se poate vindeca și le reconștientizează. Meritul lui cel mare e că a descoperit acest inconștient al individului. Este o realitate. În inconștientul ăsta sunt masate fel și fel de fapte pe care noi nu ni le dorim. Nu vrem să le avem în conștiință. Dorim să le uităm!”, a explicat academician prof. dr. Leon Dănăilă.

Există vise premonitorii? Mintea ne poate avertiza la un moment dat în timpul somnului prin aceste vise premonitorii sau ele sunt doar coincidențe?

„Nu, visele sunt altceva. Nu avertizează. Clasifică anumite activități cerebrale, dar nu pot avertiza sau nu s-au făcut descoperiri în timpul somnului care să fie foarte evidente”, a completat profesorul Dănăilă.

Acad. prof. dr. Leon Dănăilă este considerat în mediile academice internaţionale cel mai bun neurochirurg din Europa şi figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. După 30 de ani de studii şi cercetări a descoperit o nouă celulă în creier. „Mi-am ales cariera de medic pentru a dărui cu generozitate şi dragoste şanse de viaţă tuturor oamenilor suferinzi. Profesia medicală are o dublă origine: cerească şi pământeană. Ţara care nu are medici suficienţi trebuie să-şi dubleze cimitirele“, spune academicianul. A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

 

Urmărește aici interviul integral cu academicianul Leon Dănăilă:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News