15 minute pe zi îți pot aduce 16 ani în plus de viață. Metoda științifică pentru prelungirea vieții

Ideea centrală, bazată pe studii științifice de mare complexitate, este aceea că 15 minute de mișcare pe zi, timp de 20 de ani, adaugă până la 16 ani de viață.
  • Publicat:
15 minute pe zi îți pot aduce 16 ani în plus de viață. Metoda științifică pentru prelungirea vieții
Foto: shutterstock

Cu toate că fiecare adult conștientizează existența limitată în timp a oricărei ființe vii, tinerii se consideră de obicei nemuritori. Această perspectivă subiectivă optimistă a minții umane, specifică primei jumătăți a vieții, se schimbă însă, treptat, odată cu instalarea semnelor îmbătrânirii.

Știm însă că simpla percepție subiectivă nu este un corespondent fidel al realității, iar cercetătorii în domeniul longevității ne spun că tinerii sunt, de fapt, cei care ar trebui să se gândească la bătrânețe și să își pregătească propriul organism din timp pentru ca viața lor să fie fericită și îndelungată.

Poate cel mai important efect pozitiv al acestei pregătiri din timp este faptul că ne ajută să ne trăim ultima parte a vieții într-o stare generală de sănătate bună, pentru că, ce sens ar avea o viață foarte lungă, dacă ultimii zeci de ani ai acesteia sunt resimțiți ca un calvar zilnic al unui corp grav afectat de boli și disfuncții.

15 minute pe zi

Din aceste motive, cercetătorii, prezenți la Conferința Internațională de Longevitate și Gerontologie, organizată de Senatul Științific al Fundației “Dan Voiculescu” pentru Dezvoltarea României, au expus o metodă simplă și la îndemână pentru combaterea efectelor îmbătrânirii. Ideea centrală, bazată pe studii științifice de mare complexitate, este aceea că 15 minute de mișcare pe zi, timp de 20 de ani, adaugă până la 16 ani de viață.

Această metodă poate fi adoptată și de bătrâni, însă, pentru ca efectele pozitive să fie majore, tinerii sunt cei care ar fi indicat să o aplice. Bineînțeles că sedentarismul nu este singura cauză a îmbătrânirii, însă cercetătorii au demonstrat că mișcarea regulată reduce procesul de îmbătrânire a corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân