100 de femei din România pot beneficia de proteze mamare externe gratuite

  • Publicat:
100 de femei din România pot beneficia de proteze mamare externe gratuite

În luna martie s-a dat startul campaniei anuale organizate de Asociația Moving On Breast Cancer, iar anul acesta „100 de zâmbete” facilitează accesul femeilor care se confruntă cu efectele secundare ale diagnosticului de cancer de sân la 100 de proteze mamare externe gratuite.

Campania va avea loc în perioada 1 – 31 martie, iar femeile care au trecut printr-o operație de mastectomie ca urmare a diagnosticului de cancer de sân și care aleg să nu apeleze la reconstrucție, pot beneficia de proteze în cadrul acesteia.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, cancerul este a doua cauză de mortalitate la nivel global, iar cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femei, cu aproximativ 95.000 decese în 2020, ce reprezintă 17% din totalul deceselor provocate de această boală.

Proteza mamară este recomandată femeilor care aleg să nu apeleze la reconstrucția de sân în urma operației de mastectomie, iar folosirea unei proteze mamare externe poate ajuta la îmbunătățirea imaginii și a încrederii de sine, fără o intervenție chirurgicală de reconstrucție a sânului.

„Unul dintre efectele adverse ale mastectomiei este impactul negativ pe care îl are pierderea sânului asupra psihicului. Pentru o femeie care este nevoită să treacă prin intervenția chirurgicală în care țesutul mamar este îndepărtat pentru a trata sau a preveni cancerul de sân, efectele emoționale și impactul acestei proceduri asupra vieții personale pot fi devastatoare. Cele mai multe femei au nevoie de aceste proteze atât din punct de vedere estetic, cât și anatomic, inclusiv pentru corectarea posturii coloanei”, spune Mihaela Ciotea, Președinte al Asociației Moving On Breast Cancer.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân