1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii

Infertilitatea este o afecţiune frecventă în România, fiind întâlnită la 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă
1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii

Infertilitatea este o afecţiune frecventă în România, fiind întâlnită la 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă, arată rezultatele obţinute în 2016 de o clinică de fertilitate de la noi din ţară.

Pe de altă parte, cuplurile sunt tot mai informate şi nu mai amână rezolvarea situaţiei, adresându-se specialiştilor înainte de 35 de ani, când şansele de succes sunt mai mari.

Statitsticile arată că aproximativ 70% dintre femeile care apelează la procedura de fertilizare in vitro au vârste de până în 37 de ani, iar 20% se încadrează în categoria de vârstă 38-40 de ani. Rata de succes a procedurilor FIV, pe categorii de vârstă, este de 43,68% pentru pacientele cu vârsta până în 37 de ani şi de 36,54% pentru cele cu vârsta între 38-40 de ani.

Din cele 70 de proceduri FIV realizate în 2016 la clinica respectivă, pe baza Programului Naţional FIV/ET, subvenţionat de Ministerul Sănătăţii, s-au obţinut 38 de sarcini clinice, ceea ce înseamnă o rată de succes de 54,28%.

În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii. Principalele cauze ale acestei afecţiuni sunt atât de natură medicală (scădere a rezervei ovariene, afecţiuni ginecologice netratate), cât şi modul de viaţă necorespunzător, care include stresul, alimentaţia nesănătoasă şi fumatul.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate