1 din 10 români peste 40 de ani are BPOC. Teste gratuite de Ziua Mondială a BPOC

Bronhopenumopatie obstructivă cronică este o boală din ce în ce mai întâlnită printre românii cu vârsta peste 40 de ani, iar medicii trag un semnal de alarmă cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC, aniversată în fiecare an pe 14 noiembrie.
  • Publicat:
1 din 10 români peste 40 de ani are BPOC. Teste gratuite de Ziua Mondială a BPOC

Bronhopenumopatie obstructivă cronică este o boală din ce în ce mai des întâlnită printre românii cu vârsta peste 40 de ani (1 din 10 români are BPOC), iar medicii trag un semnal de alarmă cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC, aniversată în fiecare an pe 14 noiembrie.

Mai mult, românii îşi pot verifica gratuit starea de sănătate a plămânilor cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopenumopatie obstructivă cronică).

Pe 17 şi 18 noiembrie, medici pneumologi vor realiza spirometrii gratuite în 10 locaţii din Galeriile Real din toată ţara: Bucureşti Est, Constanţa 2, Piteşti, Suceava, Arad, Baia Mare, Galaţi, Cluj, Timişoara 1 şi Oradea 1.

Lista completă a locaţiilor poate fi găsită www.desprebpoc.ro şi pe www.galeriareal.ro .

Cei care vor fi depistaţi cu probleme respiratorii vor primi un cupon, cu care se pot prezenta ulterior la medicul specialist, pentru mai multe investigaţii. Cuponul este valabil până la sfârşitul lunii noiembrie, iar lista medicilor specialişti care sunt implicaţi în această campanie şi care vor consulta pacienţii în baza cuponului primit cu ocazia testării gratuite din Galeriile Real, este dipsonibilă pe www.desprebpoc.ro .

„Le recomand tuturor românilor, în special celor care fumează şi care îşi încep ziua cu aşa-zisa tuse a fumătorului, să îşi facă o spirometrie gratuită în aceste zile, pentru a putea acţiona din timp, în cazul în care se depistează vreo problemă. Testul durează doar câteva minute, nu doare şi nu necesită efort, iar rezultatul se dă pe loc.” spune Prof. Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”