Cori Gramescu – antrenorul care a slabit 40 de kilograme

Este singurul expert Pilates din Capitala, dupa ce a terminat in Canada mai multe cursuri dedicate acestei tehnici care cuprinde peste 500 de exercitii, care permit 6 - 7 modificari, in functie de caracteristicile persoanei careia ii este destinat. Cori Gramescu are insa si o poveste remarcabila - in 3 ani, a slabit 40 de kilograme.
  • Publicat:
Cori Gramescu - antrenorul care a slabit 40 de kilograme
Cori Gramescu - antrenorul care a slabit 40 de kilograme

Pana la 18 ani, Cori nu a facut deloc sport. Ulterior, a fost admisa la Facultatea de Relatii Internationale, iar stilul ei de viata era departe de a fi unul sanatos. Prefera in special, fast-food si dulciuri. „Din fericire, am cunoscut o persoana alaturi de care am deschis ulterior o sala de sport, Cristi Margarit. El mi-a dat sfaturi de nutritie si, dupa 3 ani, am reusit sa scap de 40 de kilograme. M-a ajutat enorm si faptul ca am fost in Canada, unde m-am instruit in Pilates”, povesteste ea.

Sa vedem insa detaliile unui plan pentru o viata sanatoasa. „In prima etapa, am eliminat fast food-ul si dulciurile si am inceput sa am o alimentatie sanatoasa, fara sa reduc cantitatea cu care eram obisnuita. Simultan, am inceput sa fac exercitii in apa si pe plaja.

Erau potrivite corpului meu de atunci. In a doua etapa a planului meu, mancam doar alimente neprocesate, in cantitate mica, la ore regulate astfel incat sa nu apara senzatia de foame. In ultima etapa, cea in care ma aflu acum, imi cantaresc alimentele si tin un jurnal alimentar. Fac doar exercitii Pilates si asa am reusit sa am si un corp atletic”.

6 miscari pentru muschii fesieri

 

Te asezi in sprijin pe palme si pe varfurile picioarelor astfel incat corpul tau sa formeze o linie perfect dreapta. Bazinul ramane nemiscat in timp ce ridici cate un picior ca in figura 1. Este un exercitiu care antreneaza coapsele, muschii fesieri si muschii spatelui.

Exercitiile 2 si 3 se executa din pozitie sezanda. Ai talpile flexate, abdomenul bine incordat, iar coloana vertebrala trebuie sa stea perfect dreapta. Te ridici pe palme ca in figura 2 si apoi mentii o linie lunga cu ajutorul intregului corp.

Apoi ridici cate un picior ca in figura 3, dar fara sa flexezi coloana in zona lombara. Acestea sunt doua exercitii complexe, ideale atat pentru musculatura bratelor, cat si pentru cea a picioarelor. Accentul cade pe echilibru si stabilitate, daca vrei sa ai rezultate. In cel de al patrulea exercitiu, stai pe spate, indoi genunchii si iti incordezi abdomenul fara sa te ridici de la sol.

Mentii echilibrul si ridici lent piciorul spre fata. Miscarea este buna pentru muschii fesieri. In miscarea numarul 5, iti mentii echilibrul pe minge cu picioarele usor departate. Incordezi fesele si ridici talpile spre sezut. La acest exercitiu, pe langa fesieri, lucreaza bine si muschii spatelui si ai coapselor. In exercitiul 6, iti mentii echilibrul pe genunchi si formezi cu bratele un unghi de 90 de grade.

Apoi impingi cate un picior spre tavan. Aceasta este, de asemenea, o miscare complexa pentru coapse, fese si muschii spatelui.

 

Aceste exercitii pentru muschii fesieri se executa cu o incalzire in prealabil, ideal alaturi de un antrenor personal. Dau rezultate spectaculoase in timp scurt, daca sunt executate corect. In cazul in care le cunoastem foarte bine, pot fi facute cu usurinta si acasa.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

 

Mânca de patru-cinci ori pe zi

Specialista în fitness a preferat ca procesul de scădere în greutate să fie unul lent, deoarece „nu credeam şi nu cred că o slăbire rapidă este benefică pentru organism în condiţiile unei vieţi obişnuite – cu familie, serviciu şi viaţă socială”. Astfel, mânca de patru-cinci ori pe zi. Dieta era bazată pe cât mai multe legume, carne slabă, uleiuri sănătoase, nuci crude şi lactate, care erau incluse în regim doar câteva zile pe săptămână. „Mergeam şi la sală regulat, de două-patru ori pe săptămână, şi făceam antrenamente cu greutăţi”, adaugă antrenorul. Pentru a-şi monitoriza scăderea în greutate, săptămânal Cori Grămescu se cântărea şi se măsura cu ajutorului centimetrului.

Zahărul şi mezelurile, alimente de evitat

Deşi a ajuns la greutatea mult visată, antrenorul îşi monitorizează în permanenţă greutatea, face sport şi mănâncă trei mese principale pe zi şi o gustare.

„Evit cerealele, zahărul şi fructoza, mezelurile, băuturile dulci şi alimentele care sunt extrem de procesate. Încerc să gătesc cât mai sănătos. Prefer să înăbuş, să coc în cuptor la foc mic sau să fierb alimentele. Legumele nu lipsesc de la nicio masă principală”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mentine-te in forma prin striptease
Mentine-te in forma prin striptease
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”