Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Un sfat, va rog

Am 25 de ani. Am facut volei de performanta pana acum 6 ani. Acum muncesc pe post de agent de vanzari si sonduc cateva sute de km pe zi, nu am timp decat de masa de seara, cand mananc doar carne pentru ca altceva nu prea pot sa suport. Am ajunj de la 80 kg la 100 si cand ma uit in oglinda nu imi prea place ce vad. Ce pot face in cazul unui astfel de program de lucru intens si a preferintelor mele exclusive(carne)? Va multumesc mult!

 

Întrebare pusă de: D Alin

Răspunsul specialistului

Draga Alin,

Chiar daca programul tau de lucru este foarte intens, trebuie sa faci un efort suplimentar si sa iti schimbi stilul de viata. De fapt, este vorba de o reierarhizare a prioritatilor – ce e mai important pentru tine: sanatatea sau jobul? Ai fost sportiv de performanta, ceea ce inseamna ca faceai foarte mult efort fizic si apoi ai trecut la un stil de viata sedentar. Probabil ca ti-ai pastrat aceleasi obiceiuri alimentare ca atunci cand faceai sport. Ca rezultat, excedentul caloric s-a transformat in timp in exces ponderal si iata explicatia celor 20 de kilograme cu care “te lauzi” acum. Va trebui sa iti faci timp pentru miscare –  vei observa cum corpul tau “isi aduce aminte” de vremurile bune cand faceai sport si vei reusi sa scapi de greutatea suplimentara. In ceea ce priveste regimul tau pe care il caracterizezi ca fiind “carnat”, ma mir totusi ca nu slabesti mancand asa, fiind vorba totusi de un regim hiperproteic. Probabil ca totusi mai scapi si ceva alimente bogate in carbohidrati si lipide. Ca prima intentie, redu cantitatile si incepe sa faci miscare.

Serban Damian

 

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...