Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Tensiune ridicata si palpitatii in timpul somnului

In general, la o ora dupa ce adorm simt ca iau foc in general in zona capului si in acelasi timp am palpitatii puternice iar creierul parca se expandeaza ca un burete si nu mai incape in craniu.

Dupa asta nu mai pot adormi decat foarte greu. Fiind nu ma pot odihni noaptea, in timpul zilei sunt foarte obosita si fara chef de nimic.

O perioada de cateva luni am avut cateva tratamente de tensiune ridicata dar toate au avut efecte secundare destul de rele , cum ar fi varsaturi, tuse ameteli, oboseala, palpitatii mai accentuate, etc si am renuntat la ele.

Ce imi recomandati sa fac sau care este parerea dvs despre aceste simptome? Multumesc.

Întrebare pusă de: nr1_lilianne

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Medicina de Familie
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

Am observat din ceea ce dvs ati relatat ca ati luat tratament antihipertensiv pt o perioada de timp si apoi l-ati intrerupt.Simptomatologia pe care o descrieti se poate asocia unor pusee hipertensive nocturne, iar palpitatiile pot fi legate  de anumite tulburari ale ritmului cardiac.

Daca aveti un tensiometru acasa ar fi bine sa va masurati tensiunea arteriala si pulsul atunci cind aveti acele simptome si sa le notati intr-un carnet pt a le discuta ulterior cu medicul.

Ar fi necesar un consult la cardiologie unde, probabil, medicul o sa va recomande sa faceti initial o electrocardiograma,apoi o monitorizare Holter pt 24 de ore (un aparat atasat la brau pe care il veti purta 24 de ore si care va inregistra ritmul cardiac si valorile tensiunii arteriale).

Apoi veti avea o discutie cu medicul cardiolog referitor la tratamentul personalizat cazului dvs.Daca valorile tensiunii arteriale au fost crescute si ati fost diagnosticata cu hipertensiune arteriala  este necesar sa primiti tratament adecvat,sa il luati si sa mergeti la controale medicale periodice pt a se putea stabili doza/dozele corecte pt persoana dvs.

Pina ajungeti la consult evitati excitantele de tipul cafea,ceai negru, alcool,consumul excesiv de sare si efortul fizic prelungit.

Puteti lua un sedativ usor de tipul Vagostabyl care contine extract uscat de paducel si melisa,lactat de calciu si tiosulfat de magneziu 2 linguri inainte de masa de prinz si 2 linguri inainte de culcare, care vor actiona  pe starile  de oboseala si insomnie si totodata pe tulburarile neurovegetative.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Alina Teodoru
Administrare antibiotice
Am antibiotice prescrise pe 7 zile, am primit 3 zile complet si am avut o intrerupere de 24 de ore. Sa le mai primesc sau e prea
Dopurile de urechi sunt periculoase?
Am 17 ani si vreau sa folosesc niste dopuri de urechi normale. Voi utiliza aceste dopuri undeva la 5 ore incontinuu (40-50 min cu ele in urechi, dupa care voi avea pauze de 10-15 min). Sunt ...
Umflatura in spatele urechii
De curand i-a aparut tatalui meu o umflatura in spatele urechii. Aveti idee despre ce e vorba? Are si niste pete negre cenusii pe ea. Sau la ce medic ar trebui sa
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...