Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Probleme cu respiratia

Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu o problema cu care ma confrunt de mai bine de 4 ani. Sa va explic, am probleme cu inspiratia si nu reusesc sa duc o respiratie normala pana la capat.

Cand inspir simt cum mi se strange partea stomacului si parca acest lucru nu ma lasa sa respir normal. Daca ma indoi la 90 de grade pot sa respir normal. Simt mereu un gol in partea stomacului. Am facut tot felul de analize si toate au iesit negative.

Precizez ca am o deviatie de sept de mai bine de 6 ani, care imi ingreuneaza respiratia cu nasul. Sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Multumesc anticipat.

Întrebare pusă de: Manuelo

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Medicina de Familie
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

Buna ziua,

In cazul dvs,ar fi necesar de stiut daca sunteti fumator/fumatoare, daca faceti efort fizic prelungit, daca aveti o boala cronica (de ex. astm bronsic sau alte boli pulmonare,boli cardiovasculare,tulburari ale functiei tiroidiene,atacuri de panica), daca ati facut investigatii de ex. spirometrie,EKG,ecocardiografie sau daca sunteti in tratament cronic medicamentos pt vreo afectiune sau daca ati primit vreo recomandare de la medicul ORL-ist in legatura cu deviatia de sept (in sensul interventiei chirurgicale).

Apoi este necesar ca toate aceste lucruri sa fie coroborate pentru a ne conduce spre un diagnostic si abia apoi sa primiti recomandarile terapeutice daca se impun. Recomandabil este evitarea expunerii la poluanti pe cit posibil, prevenirea infectiilor respiratorii si incetarea fumatului daca este cazul dvs.

Recomandarile care se pot face in sensul ameliorarii respiratiei sunt miscarile active respiratorii, miscari de respiratie abdominala, mobilizarea trunchiului si a cutiei toracice. Odata intarita musculatura spatelui, toracelui, abdomenului, se vor executa mai usor miscarile respiratorii si se va sesiza o ameliorare treptata a procesului de respiratie si a oxigenarii in totalitate a organismului.

Lipsa activitatii fizice a pulmonului va antrena o serie de perturbari cardiocirculatorii, musculare, metabolice si chiar psihice ce vor avea repercursiuni asupra respiratiei cu afectare fizica propriu-zisa. Kinetoterapia este o alta metoda de reeducare a respiratiei si are scopul de a mari capacitatea pulmonara afectata. Efectul scontat apare destul de repede.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Alina Teodoru
Administrare antibiotice
Am antibiotice prescrise pe 7 zile, am primit 3 zile complet si am avut o intrerupere de 24 de ore. Sa le mai primesc sau e prea
Dopurile de urechi sunt periculoase?
Am 17 ani si vreau sa folosesc niste dopuri de urechi normale. Voi utiliza aceste dopuri undeva la 5 ore incontinuu (40-50 min cu ele in urechi, dupa care voi avea pauze de 10-15 min). Sunt ...
Umflatura in spatele urechii
De curand i-a aparut tatalui meu o umflatura in spatele urechii. Aveti idee despre ce e vorba? Are si niste pete negre cenusii pe ea. Sau la ce medic ar trebui sa
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...