Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Lupus

Nu stiu daca la categoria asat ma incadrez, dar de vreo 12 ani am lupus si am pierdut 2 sarcini(prima la 2.6 luni si cea dea a doua am nascut la 7 luni si dupa 2 zile a murit). Pot spune ca ca a venit vremea sa am un copil pe care mil doresc foarte mult(am 30 ani)dar imi este frica de inca un esec.Nu am mai luat tratament de vreo 8 ani decat doar atunci cand ma dureau incheieturile si luam diclo duo. Ce ar trebui sa fac acum, am repetat analizele si mia iesit ca am celule lupice.Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc din suflet.

 

Întrebare pusă de: Irina

Răspunsul specialistului

In prezent este posibila ducerea la bun sfarsit a unei sarcini in conditiile prezentei lupusului Este important ca sarcina sa inceapa intr-o perioada echilibrata a lupusului, cu sau fara tratament .Nu trebuie intrerupt tratamentul daca ramai insarcinata sau, dimpotriva, trebuie sa incepi un tratament daca medicul internist considera ca trebuie sa te echilibrezi cu boala. Este important ca pe toata perioada sarcinii lupusul sa fie tinut foarte bine sub control, altfel apar riscurile stiute : avort, nastere prematura, moartea fatului. Riscurile crescute apar daca ai anticorpi antifosfolipidici pozitivi si de asemeni anticorpi anti-Ro si anti-La pozitivi ; in acest caz se impune o monitorizare atenta a inimii fatului (prin echografie) In timpul sarcinii trebuie sa efectuezi analize lunar : hemoleucograma completa, creatinina, teste hepatice, analiza urinei (sumar si examen pe 24 ore). In concluzie este important sa ai un medic internist foarte bun care sa iti supravegheze sarcina alaturi de ginecolog.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...