Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Cum?

De 6 ani de zile eu si fam. prietenului meu nu ajungem la un punct d emijloc, de intelegere. Ei m-au jignit ( handicapata, analfabeta, proasta, stramba, ca nu am sani mari, ca sunt pitica, ca sunt slaba, nenorocita etc.)in nenumarate randuri, eu plangeam fara sa-i jignesc, mi-au jignit familia, mi-a dat si o palma mama lui.In toti acesti ani nu am stiut decat sa plang. Dupa 4 ani d erelatie ne-am despartit el alegand sa fie cu o alta fata cu care a si locuit 7 luni de zile. Ma compara cu acea tipa spunandu-mi ca eu am 3000 de defecte iar ea un singur defect: imaturitatea. Am plans 7 luni in continuu, am incercat sa fiu cu un alt tip, chiar s ama culc cu el insa…esec. M-am impacat cu el pt. ca sufeream fff mult. Dupa reimpacare razboiul parintilor lui a reinceput pana in ziua de azi. Ne-am cumparat o casa jumate-jumate in acte, necasatoriti fiind, locuim impreuna si ne certam in fiecare zi din cauza vorbelor influentabile ale mamei lui.

Ca de fiecare data vor sa ne impacam si sa fie bine, si asta datorita faptului ca nu au incotro ca aceasta casa este jumatate in acte, creditul a fost facut datorita veniturilor lui lucru care ia facut sa se revolte pe ai lui. El este un tip influentabil, a incerca sa se lupte cu ai lui s ale arate ca sunt ok pt el, mai ales ca tot ce a realizat de-a lungul relatiei noastre mi s-a datorat. A reusit sa cumpere o casa, o masina, sa ajunga la un serviciu bun inainte de toate acestea, si multe altele numai din dorinta mea de a face aceste lucruri el alegand de fapt alte lucruri fata de toate acestea.

Dupa aceste lucruri … el spune tuturor oamenilor din jurul nostru ca tot ce are mi se datoreaza mie caci el ar fi ales alte lucruri. de ex: In loc de casa si-ar fi cumparat o alta masina mai scumpa. Tot ce pot sa va spus este ca nu vreau sa-i vad pe ai lui datorita faptului ca ma desconsidera, nu ma simt bine in cas alor, ma simt criticata, analizata, vreau sa am o viata linistita. Cu toate acestea el isi doreste sa merg la ai lui … iar daca nu o fac il simt ca imi poarta mie sentiment negative. In plus … in timp m-am izolat de oameni, simt ca nu ma plac, simt ca gresesc spunand o gluma, simt ca nu sunt destul de frumoasa, simt ca nu mai pot fi sociabila cu oamenii din jurul meu. Ce solutie vedeti dvs, ca si specialist la aceasta problema?

 

Întrebare pusă de: Raluca

Răspunsul specialistului

Nu exista „solutii” pentru astfel de probleme si, mai ales, nu exista solutii general valabile. Stiu ca poate parea dur ceea ce spun dar alegerea a fost a ta. TU ai decis sa te implici in aceasta relatie asumandu-ti toate riscurile si nejunsurile asociate ei, TU ai decis sa continui aceasta relatie chiar daca nu ti-a fost bine si nu ai fost multumita deci, TU porti intreaga responsabilitate. As putea spune chiar ca te complaci in rolul de victima: victima a rautatii parintilor lui, victima a nepasarii si indiferentei lui etc. Situatia este una destul de complicata si orice discutie pe marginea ei necesita mai multe detalii. De ce ai ales sa suporti toate lucrurile de care acum te plangi ?

Ce se intampla de fapt in relatia ta cu parintii lui ? De ce acestia nu reusesc sa-ti vada calitatile desi tu spui ca l-ai ajutat foarte mult pe fiul lor si chiar si acesta recunoaste ca situatia sta asa ? Unde sunt parintii tai ? Ei ce au de zis despre aceasta stare de lucruri ? Mi-e teama ca nici un specialist nu-ti poate da o solutie prin corespondenta la acesta problema fara sa afle mai multe detalii si fara sa auda, eventual, si varianta celorlalte parti implicate, mai ales pe cea a pritenului tau. Este pana la urma o problema de cuplu si este necesara o discutie cu ambii parteneri pentru gasirea unor solutii. Recomandarea mea ar fi sa incercati sa urmati o terapie de cuplu pentru a va lamuri ce doriti unul de la celalalt si, mai ales, ce doriti de la aceasta relatie. 

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...