Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Constipatie cronica

Ce pot face cu baietelul meu de 1 an si o luna care e atat de constipat ca nu se regleaza nici cu Debridat, Duphalac, Bioics, ceaiuri laxative, fructe (mere, pere, prune…), iaurt Activia, toate luate intr-o zi? Avand o malformatie din nastere – megaureter – doctorul urolog a considerat ca nu e necesar un anumit regim alimentar, asa ca a trecut de la o asa zisa intoleranta la lactoza (asa zisa, pt. ca el nu a facut macar o singura data diaree la lapte normal) la un regim alimentar normal. Atat de mult sa dureze trecerea la o digestie normala? Sunt DISPERATA, de o luna face caca doar cu clisma cu musetel si, rareori, reuseste sa scoata singur cu chin niste "maslinute". Va rog din suflet, ajutati-ma!

 

Întrebare pusă de: ADRIANA COTOROGEA

Răspunsul specialistului

Nu am inteles exact ceea ce descrieti dumneavoastra; copilul are megaureter sau megacolon? Intoleranta la lactoza in ce a constat exact? Ce formula de lapte ati folosit? in orice caz, cel mai bine ar fi ca baietelul dumneavoastra sa fie investigat intr-un serviciu de pediatrie-gastroenterologie, eventual cu posibilitatea efectuarii unei irigografii-medicii de la spital vor decide daca este vorba de megacolon sau alta afectiune si va vor spune ce sa faceti in continuare.

Alina Fanea

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...