Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Ce inseamna ce mi se intampla?

Ma trezesc dimineata,ca si um nu as fi dormit,cuun nod in piept si stare de tristete. Plang din orce,nu mai gasesc nici o parte frumoasa a lucrurilor, nu mai fac nimic cu placere, vreau sa fiu singura, nu suport persoanele dinjur. Precizez ca sunt in alta tara, lucrez intr o casa, intr- o familie de 4persoane, am orar foarte strans, sufar mult ca nu sunt independenta, ca nu pot admira luna mai tarziu d ora 20. Cer permisiunea pt o ora de liber in pls, fiind asteptata ca un minor la usa. Ma intreb daca stie cineva in ce conditii se lucreaza in aceste tari, si ma intreb unde e respectul de fiinta umana…am momente cand nu mai vreau sa ma trezesc, astept noaptea ca unica bucurie…aici nu poti sa te bucuri de nimic, aici nu primesti niciodata afectiune, aici nu te mangaie nimeni si credeti ma ca eu am atata afectiune si nu am cui s o daruiesc…si sunt constransa sa stau aici, altfel nu fac fata, si desi am un sot pe hartie, eu am fost tot timpul ambii parinti. Fug de acasa, de omul ce nu m-a protejat niciodata, imi ajut copii? Dar cu ce pret? Inca ma mai trezesc, si cer ajutor, simt ca ceva se intampla in capul meu,cum o ceata imi invaluie visurile,sperantele si dorul de ai mei…imi lipseste tarana din curtea mamei, imi lipseste o mana sa mi mangaie crestetul…un umar pe care sa pot plange….

 

Întrebare pusă de: ionesi cornelia

Răspunsul specialistului

Cu totii suntem nevoiti ca, la un moment dat in viata, sa facem anumite alegeri sau compromisuri. Este foarte important sa ne si asumam aceste alegeri/compromisuri, adica sa ne oferim noua insine argumente solide pentru ele si sa ne asiguram ca “le putem duce”. Altfel, se intampla ca in cazul tau … Alegerile facute “de dragul altora” sau fara sa fi cantarit foarte bine situatia intra in conflict cu dorintele, cu asteptarile noastre reale si declanseaza in inconstient procese care ne tulbura existenta. Mai putin poetic spus, cred ca in cazul tau este vorba despre o depresie si cred ca sta in puterea ta sa depasesti aceasta stare pentru ca ea este o consecinta a alegerilor pe care tu singura le-ai facut. Nu cauta sa gasesti scuze sau vinovati pentru situatia in care te afli. Cauta sa gasesti solutii pentru ca ele exista intotdeauna. Trebuie doar sa facem un efort sa le putem constientiza si sa o alegem pe cea care credem ca este cea mai buna pentru noi in momentul respectiv. O potentiala solutie ar fi ca, daca ceea ce faci nu-ti mai place, sa renunti si sa cauti altceva. Cu siguranta vei reusi, asa cum ai reusit si pana acum. Viata si reusita in viata are mare legatura cu increderea pe care o avem in noi insine si cu gradul de optimism cu care suntem capabili sa privim tot ceea ce ni se intampla. Iti doresc mult succes si tine-ne la curent !

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...