Esti o persoana matura din punct de vedere psiho-sexual?

Maturitatea psiho-sexuala este capacitatea unei persoane de a avea o viata armonioasa in cadrul casatoriei, plina romantism si multumire sexuala.
  • Publicat:
Esti o persoana matura din punct de vedere psiho-sexual?
Esti o persoana matura din punct de vedere psiho-sexual?

Maturitatea psiho-sexuala este capacitatea unei persoane de a avea o viata armonioasa in cadrul casatoriei, plina romantism si multumire sexuala. Dorintele sexuale sunt astfel indeplinite numai cu o persoana cu care esti conectat emotional si iti deschizi complet personalitatea in fata partenerului. Impreuna cu acesta colaborezi in toate domeniile vietii, fara limite.

Persoanele imature, in schimb, nu sunt capabile sa aiba o relatie serioasa si sunt satisfacute numai de aventuri, fiindu-le frica sa arate chiar si numai un petic de responsabilitate.

Un astfel de comportament este in mod natural tipic adolescentilor. Unii dintre noi insa nu reusesc sa depaseasca acest stadiu, le este teama sa se implice intr-o relatie serioasa si sa fie devotati unei singure persoane.

Adevarata dragoste sexuala
Persoanele mature psiho-sexual stiu cum sa faca fata tuturor problemelor care apar in cadrul cuplului. Ei intra in relatie cu principii sanatoase, stiu cat sa ceara si cat sa ofere, iar atitudinea lor fata de partener este una cinstita.

Acest lucru este foarte diferit la oamenii imaturi care au probleme teribile in construirea unei relatii romantice de succes. Nu mai pomenim de casatorie. Astfel de persoane sunt in esenta nefericite pentru ca isi satisfac orgoliul si lipsa de incredere cu mici aventuri sexuale, fiindu-le frica de o relatie adevarata.

Personalitatea lor nevrotica poate iesi la un moment dat la suprafata, transformandu-se astfel in persoane imposibile daca nu reusesc sa-si controleze impulsurile. Ei sunt predispusi la promiscuitate si relatii sexuale rasplatite prin bani. Chiar si atunci cand au o nevasta acasa, nu ii ofera acesteia nici un semn de dragoste adevarata sau angajament.

Adaptarea la nevoile partenerului
Maturitatea psiho-sexuala inseamna si capacitatea de a te adapta partenerului tau. Persoanele care reusesc sa-si tina capul pe umeri nu se mint in privinta caracteristicilor partenerului. Ei le cunosc toate insusirile speciale si le pot face un portret cu ochii inchisi.

Mai mult, au simtul responsabilitatii si dorinta de a se adapta la nevoile partenerului. Acest lucru se aplica si in cazul relatiilor intime, unde o posibila sarcina nu este lasata la voia intamplarii, ci este planificata meticulos si sensibil. Astfel de persoane au copii doar cu persoane cu care traiesc o relatie romantica si profunda.

Persoanelor imature, in schimb, de multe ori nu le pasa daca una dintre multele lor partenere ramane insarcinata. Ei intretin relatii sexuale cum si numai atunci cand isi doresc. In plus, nu recunosc egalitatea intre sexe si nu trateaza femeile cu suficient respect. Lucru logic potrivit gandirii lor, pentru ca acestea servesc doar pentru a le satisface nevoile fizice.

Motivele imaturitatii psiho-sexuale
Motivele pentru care o persoana este imatura din punct de vedere psiho-sexual se trag din adolescenta, cand acestea au experimentat diferite tipuri de traume ce le-au lasat puternice senzatii negative, frica si chiar repulsie. Iar in varful acestora troneaza sentimentului de vinovatie.

Astfel, reactiile lor naturale in relatiile romantice apar mai greu, in special in perioada cand se formeaza personalitatea. Pot exista mai multe motive pentru aceste traume, cum ar fi surprinderea unui act sexual dur intre doua persoane adulte, probabil parinti sau rude care au uitat sa inchida usa la dormitor.

Un alt motiv este abuzul sexual in timpul copilariei. Probabil violul unei fete sau un mod nu prea bland de a pierde virginitatea.

Cu alte cuvinte, imaturitarea psiho-sexuala nu e doar un obicei prost si egoist al unei persoane careia nu-i pasa sau nu vrea sa aiba o relatie normala, ci constituie o problema serioasa.  

Tu ce parere ai despre persoanele imature psiho-sexual?

Citeste si Semne ce dau de gol o femeie imatura

                 Machiaj mozaic mediteranean
        

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Ce faci cand penisul lui e prea mare?
Ce faci cand penisul lui e prea mare?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân